Σκορδέλη

Όταν τα κανάλια έστηναν το φαινόμενο Αγ.Παντελεήμονας

Ποινή 14 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε χθες στην επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, Θέμις Σκορδέλη, για επίθεση που είχε διευθύνει τον Οκτώβρη του 2010 απέναντι στους  εκπροσώπους του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και τον επικεφαλής της Αλέκο Αλαβάνο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλη της επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στην περιοχή και αποτέλεσε βασικό τροφοδότη της Χρυσής Αυγής. Συνολικά, καταδικάστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους.

Παρακολουθήστε παρακάτω πώς τα μέσα ενημέρωσης εκείνης της περιόδου επαινούσαν ρητά και υπόρρητα τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα.

Νίκος Στραβελάκης, κεντρικός παρουσιαστής του βραδινού δελτίου για την επίθεση στον Αγ. Παντελεήμονα: «Δεν βλέπω τραμπούκους, ούτε ρατσιστές, βλέπω συνταξιούχους, ηλικιωμένους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι αργότερα στο ρεπορτάζ  λένε στη Μίνα Καραμήτρου ότι “φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας και δεν μπορούμε να έρχονται άνθρωποι εδώ και να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των μεταναστών και όχι των κατοίκων”».

Συνέντευξη με τους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγίου Παντελεήμονα. Οι παρουσιαστές στο πάνελ θα σχολιάσουν: «Ήδη έχουμε μία βάση που είναι η εξής: ότι υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, ότι υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας και ότι κανείς δεν θέλει τη βία».

Σε εκπομπή της ιστοσελίδας Νewsbomb ο Προκόπης Παυλόπουλος, πλέον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστηρίζει μέλη της Χρυσής Αυγής και της τοπικής επιτροπής Αγ. Παντελεήμονα λέγοντας ότι «βλέπω ανθρώπους που ζουν ένα δράμα. Το έχουμε περάσει όλοι όσοι έχουμε ζήσει στην Α’ Αθηνών. Μη βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους» και διερωτάται «Τι είναι ακραίο; Τι είναι ακραίο από αυτά που είπε η Σκορδέλη;» .

 

Συνέντευξη στους «Πρωταγωνιστές», εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, με ηλικιωμένη ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής που διαφημίζει τις υπηρεσίες του ναζιστικού κόμματος και αποθεώνει τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ