Σε προεκλογική περίοδο η ΝΔ;

Λίγα 24ωρα μετά το απροσδόκητο video του Α.Σαμαρά η ΝΔ ξεθάβει και την προεκλγογική της ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται και τα εξής: «Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’. Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής».

Η φρασεολογία της ανακοίνωσης θυμίζει έντονα στενούς συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού που στο παρελθόν βρίσκονταν επικεφαλής της επικοινωνιακής προώθησης.

Αρκετοί σχολίασαν πάντως ότι η νέα ανακοίνωση δανείζεται στοιχεία από την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι πριν από τις εκλογές ο ίδιος ο Σαμαράς διαμαρτύρονταν για την παρουσία παιδιών μεταναστών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αποκαλούσε τους μετανάστες τύρρανους – τη στιγμή μάλιστα που οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή «αδερφ΄΄ο κόμμα».

Ο «προεκλογικός» πανικός της Νέας Δημοκρατίας σημειώνεται καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα στοιχεία μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης είναι λοιπόν εδώ. Μόνο που ο πανικός στο κόμμα της ΝΔ δεν είναι καλός σύμβουλος.

Α.Χ

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ