ΝΔ: Άφησαν τον Μουρούτη και έπιασαν τον Ντουρούτι

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας μια ημέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αν και πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για «φασιστικό παραλήρημα» και πλήρη ταύτιση με το «αδελφό κόμμα» της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μια πιο προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει σαφή στροφή του κυβερνώντος κόμματος προς το κομμουνισμό ή ακόμη και την αναρχία.

Ας δούμε όμως πρώτα την ανακοίνωση:

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

Υποθέτουμε ότι στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο όρος «πέμπτη φάλαγγα» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον φασίστα, αντισημίτη, εθνικιστή και συνωμοσιολόγο στρατηγό Εμίλιο Μόλα Βιντάλ, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Ο Μόλα θεωρούσε ότι η Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία δημιουργήθηκε από Εβραίους, Μασόνους και κομμουνιστές – σήμερα δηλαδή θα υποστήριζε ότι… μας ψεκάζουν όπως έκανε πρόσφατα γνωστό στέλεχος της ΝΔ. Ο Μόλα είχε διακριθεί για τις σφαγές που πραγματοποίησε στο Μαρόκο (γνώση την οποία μετέφερε στην Ισπανία εναντίον εργατών και συνδικαλιστών) ενώ εξέφραζε το θαυμασμό του για τη ναζιστική Γερμανία.

Μαζί με τον στρατηγό Φράνκο ήταν από τους πρωτεργάτες της ανατροπής της Δημοκρατίας που βύθισε την Ισπανία στον εμφύλιο πόλεμο και την οδήγησε στο πλευρό του Άξονα.

Ο Μόλα θεωρούσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιούσε εναντίον της Μαδρίτης το 1936, εκτός από τις τέσσερις φάλαγγες που είχε υπό τις διαταγές του, θα χρησιμοποιούσε και μια «πέμπτη φάλαγγα» – δηλαδή τους φασίστες υποστηρικτές του μέσα στην πρωτεύουσα.

Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα είχαμε βάσιμες υποψίες ότι στον εμφύλιο της Ισπανίας η Νέα Δημοκρατία θα βρισκόταν στο πλευρό του στρατηγού Φράνκο, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος έρχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Η χρήση του όρου «Πέμπτη Φάλαγγα» με αρνητικό περιεχόμενο σημαίνει ότι η ΝΔ τάσσεται στο πλευρό της Δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας. Η έκπληξη είναι ακόμη μεγαλύτερη αν θυμηθεί κανείς ορισμένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της συγκεκριμένης κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκαν στο ισπανικό Σύνταγμα του 1931: Συγκεκριμένα την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία, την απαλλοτρίωση μεγάλων εκτάσεων από την εκκλησία και την εθνικοποίηση του σιδηροδρόμου, πολλών τραπεζών και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Δεδομένου όμως ότι ο όρος «πέμπτη φάλαγγα» χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ΝΔ με την ανακοίνωσή της τάσσεται στο πλευρό όχι μόνο της Δημοκρατικής Κυβέρνησης αλλά και των κομμουνιστών και των αναρχικών που πολέμησαν το φασισμό μαζί με τις διεθνείς ταξιαρχίες.

Η εποχή που οι ανακοινώσεις της ΝΔ θύμιζαν υστερική κραυγή πρωτοετή φοιτητή της ΔΑΠ τελείωσε. Τα χρόνια που το γραφείο Τύπου του κόμματος απέπνεε το πολιτικό ήθος του στενού συνεργάτη του Σαμαρά, κ. Μουρούτη ανήκουν στο παρελθόν. Ήρθε η εποχή του Ντουρούτι – της ηγετικής φυσιογνωμίας των ισπανών αναρχικών ο οποίος ηγήθηκε μιας φάλαγγας 6.000 ομοϊδεατών του.

Γι’ αυτή την ιδεολογική μεταστροφή, το Info-war.gr αφιερώνει στη Νέα Δημοκρατία το άλμπουμ του συγκροτήματος Durutti Column (φάλαγγα Ντουρούτι).

Α.Χ

 

Σχετικά θέματα:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ