Ανεπιθύμητο το νόμπελ… του Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση εναντίον της επιτροπής για την απόφασή της να δώσει στην Ε.Ε το νόμπελ ειρήνης πραγματοποιούν γνωστοί νομπελίστες όπως ο Ντέσμοντ Τούτου, η Μαιρέιντ Μαγκουάιρ και Ο Περέζ Εσκιβέλ.

Με κοινή επιστολή τους οι νομπελίστες δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσβάλλει την παρακαταθήκη του Άλφρεντ Νόμπελ και ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή να μην δωθούν τα χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικοινωνιακή πολιτική του Μαξίμου, που διαφήμιζε τις προηγούμενες εβδομάδες την συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στην απονομή ως μια προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα από τις συνεχείς διεθνείς ταπεινώσεις, μάλλον… πάει περίπατο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, είχε ήδη προλάβει να ανακοινώσει ότι δεν θα λάβει μέρος στην απονομή όπως επίσης και οι ηγέτες της Τσεχίας και της Σουηδίας.

Το νόμπελ που προφανώς δώθηκε σαν δώρο για το Βερολίνο μετατρέπεται τώρα σε δίκοπο μαχαίρι για αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες ειδικά από τη στιγμή που η καγκελάριος Μέρκελ το συνέδεσε άμεσα με το ευρώ. Ανεπιθύμητο και αυτό;

Σχετικά θέματα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ