Ζακ Κωστόπουλος

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ο μεσίτης επέστρεψε στο twitter «μεταμφιεσμένος»

Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ του omniatv.com σχετικά με τη διαδικτυακή επανεμφάνιση του μεσίτη, του δεύτερου συλληφθέντα για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, που προσπαθεί να κατασκευάσει ένα συγκεκριμένο κλίμα για την υπόθεση:

Χρήστες του twitter ξεσκέπασαν την προσπάθεια του μεσίτη να συνεχίσει να φτιάχνει κλίμα.

Είχαν περάσει 5 ημέρες από την επίθεση που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν αποκαλύψαμε πως ο δεύτερος συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του έφτιαχνε κλίμα μέσω twitter ενώ ήδη εκκρεμούσε από 24/9 ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, και αφού έχει γίνει γνωστό ότι αναζητείται, παραδίδεται. Στις 28 Σεπτεμβρίου απολογείται με την υπερασπιστική του γραμμή για τις κλωτσιές και τον ξυλοδαρμό να είναι «έσπασα το τζάμι για να το προστατέψω».

Η έξοδος και η επιστροφή με «μεταμφίεση»
Μετά την αποκάλυψη του λογαριασμού του στο twitter ο Α.Χ., που διατηρεί μεσιτικό γραφείο και σχετική Ε.Π.Ε. στη Γλάδστωνος 3, τον απενεργοποιεί και για λίγες ημέρες εξαφανίζεται από το ψηφιακό τοπίο.

Στις 14 Οκτωβρίου ένας άλλος λογαριασμός, δημιουργημένος τον Μάρτιο του 2013 χωρίς εμφανείς προγενέστερες δημοσιεύσεις, εμφανίζει ξαφνικά δραστηριότητα σχετική με την υπόθεση Κωστόπουλου απαντώντας σε χρήστες που σχολιάζουν το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών, κάνοντας retweet και σχολιάζοντας δημοσιεύσεις για την αστυνομία, την αυτοδικία, τη σελίδα crowdfunding φίλων του Ζακ κ.λπ.

Κάποιοι χρήστες υποπτεύονται ότι κάτι υπάρχει πίσω από αυτόν τον λογαριασμό, που συνεχώς παρεμβαίνει με επιθετικό τρόπο όταν σχολιάζουν για την υπόθεση του Ζακ, και αποφασίζουν να το ψάξουν.

Στην αρχή, σε συνδυασμό με την on-line συμπεριφορά του και την ομοιότητα των γραπτών του με αυτά του παλιού του λογαριασμού (σύνταξη, ακροδεξιά θεματολογία, χρήση αποσιωπητικών κ.λπ.), παρακολουθούν την εξέλιξη του ονόματος του λογαριασμού η οποία εντείνει την υποψία ότι πρόκειται για επιστροφή του κατηγορούμενου μεσίτη στην τουιτερική σφαίρα με «μεταμφίεση», καθώς μια από τις μετατροπές του ψευδώνυμου του λογαριασμού περιέχει τα αρχικά γράμματα το ονόματος και του επωνύμου του.

Στη συνέχεια μια ομάδα χρηστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν αν οι υποψίες που έχουν δημιουργηθεί έχουν βάση, χρησιμοποιούν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που ο μεσίτης είχε δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου και καταλήγει σε 15, για να κάνουν αντίστροφη αναζήτηση ταυτοποίησης του λογαριασμού μέσω του διαλόγου αλλαγής συνθηματικού της πλατφόρμας twitter.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τις υποψίες τους. Ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει μεταμφιεσμένος.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι χρήστες συγκέντρωσαν print screens από τις δημοσιεύσεις του και έφτιαξαν ένα πακέτο το οποίο μας έστειλαν μαζί με το ιστορικό της έρευνάς τους προκειμένου να το επαληθεύσουμε και να το δημοσιεύσουμε.

Κάναμε τις ίδιες ενέργειες αναζήτησης και ταυτοποίησης του τηλεφωνικού αριθμού με τον λογαριασμό οι οποίες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Συνεχίζει να φτιάχνει κλίμα
Διαβάζοντας κανείς τα διάφορα tweets του συγκεκριμένου λογαριασμού δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει πως ο μεσίτης επέστρεψε για να συνεχίσει να φτιάχνει κλίμα σχετικά με την υπόθεση, ενώ επιχειρεί να αποδομήσει όσα αναφέρονται από διάφορους χρήστες σχετικά με τον Ζακ σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις τους, κάνοντας τους πολλές φορές προσωπικές επιθέσεις ή χυδαιολογώντας κάτω από σχετικές δημοσιεύσεις δημοσιογράφων ή πολιτικών διαφορετικού ιδεολογικού προσανατολισμό από αυτόν που έχει αποκαλυφθεί ότι είχε ο ίδιος.

Στις προσπάθειές του για την μετατροπή της εικόνας του θύτη σε αυτή του θύματος, δεν δίστασε να επιβραβεύσει τον ίδιο του τον εαυτό, προσπαθώντας να δείξει πως o λογαριασμός τον οποίο σχολιάζει του είναι άγνωστος, για τα όσα έγραφε στον παλιό του λογαριασμό. Επιπλέον αποκάλεσε τα όσα φαίνονται στα δημοσιευμένα βίντεο «ηρωική αντίδραση» εκ μέρους του.

Συχνά παραλλήλιζε την υπόθεση με άλλα περιστατικά ακολουθώντας πλήρως την επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει στην απολογία του σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία. Σε άλλες περιπτώσεις έκανε επιθέσεις σε χρήστες συσχετισμένους με την ομάδα «Ρουβίκωνας» ενώ δεν δίστασε ακόμα και να ασκήσει κριτική στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κατηγορώντας την πως «τον εγκατέλειψε», με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής της μητέρας του.

Είναι χαρακτηριστικό πως, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, εμπλούτισε περαιτέρω την προσπάθειά να ελαφρύνει τη θέση του προσβάλλοντας το θύμα του δολοφονικού ξυλοδαρμού με νύξεις για το αν είχε καταναλώσει το ναρκωτικό «Σίσα» ή αφήνοντας υπόνοιες για μάρτυρες που αν μιλήσουν θα πουν πράγματα που «δεν θα αρέσουν» στο κίνημα που αναπτύχθηκε απαιτώντας δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του Ζακ.

Δεν παρέλειψε βέβαια να απευθυνθεί και σε λογαριασμούς όπως του «δημοσιογράφου» Κ. Μπογδάνου, του αν. εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη και άλλων δεξιών και ακροδεξιών προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη σε όσα έλεγε μια που οι εν λόγω ομοϊδεάτες του έχουν εκφράσει στο παρελθόν αντίστοιχες σκέψεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο Α.Χ. δεν προφυλακίστηκε καθώς δεν θεωρήθηκε πως συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι, κυκλοφορεί ανάμεσά μας και συνεχίζει να χλευάζει τον νεκρό, την οικογένεια του και όσους ζητούν απονομή δικαιοσύνης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ