βράβευση attica group

Βράβευσαν την μητρική της Blue Star πριν από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Δέκα βραβεία έλαβε το 2023 η Attica Group, πλοιοκτήτρια της Blue Star Ferries, που πέταξε στη θάλασσα και άφησε αβοήθητο να πεθάνει τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη. Η λίστα των βραβείων είναι κωμική και ταυτόχρονα τραγική αφού μεταξύ άλλων ο όμιλος βραβεύτηκε για «τη δράση Πλέουμε μαζί», για την «προστασία των εργαζομένων και των επιβατών», για το «πρόγραμμα Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και για το «πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες».

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Tourism Awards 2023 από τη γνωστή «βιομηχανία παροχής βραβείων» Boussias Communications, που μεταξύ άλλων έχει βραβεύσει ακόμη και την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη. Στην τελετή συμμετείχε και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Πρόκειται για τη γνωστή πρακτική των λεγόμενων vanity awards που, όπως έχουμε εξηγήσει, προϋποθέτει ότι οι εταιρείες πληρώνουν αδρά για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και σχεδόν πάντα φεύγουν με κάποιο βραβείο το οποίο στη συνέχεια προωθούν στα media με ειδικά δελτία Τύπου. Περισσότερα για τα vanity awards μπορείτε να διαβάσετε και στο βιβλίο του Άρη Χατζηστεφάνου Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση.

Προφανώς, η βράβευση της Attica Group έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη και η εταιρεία διοργάνωσης δεν σχετίζεται με το θάνατό του. Ακόμη και έτσι όμως προσφέρεται για μερικές σκέψεις έστω και σε συμβολικό επίπεδο.

Ποιος θα ελέγξει την εταιρεία Attica Group; Το λιμενικό που ήταν απόν από το σημείο του τραγικού συμβάντος και θα έπρεπε τώρα να λογοδοτεί; Ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που έσπευσε να υπερασπιστεί την εταιρεία λέγοντας ότι οι υπάλληλοί της έκαναν απλώς τη δουλειά τους (αναμενόμενο από ένα υπουργείο που έχει κάνει επάγγελμα να πετά ανυπεράσπιστους μετανάστες στη θάλασσα);

Και αν οι πολίτες αποφασίσουν να κάνουν μποϊκοτάζ στην εταιρεία, όπως ακούγεται, πώς θα το πετύχουν αφού διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν τον ολιγοπωλιακό έλεγχο της αγοράς των ακτοπλοϊκών μεταφορών από ελάχιστες εταιρείες;

Τα δέκα βραβεία που έλαβε η Attica Group αποτελούν απλώς την αντανάκλαση στο χώρο των δημοσίων σχέσεων της απόλυτης κυριαρχίας που έχουν οι κάθε είδους πλοιοκτήτες στη λειτουργία αυτής της χώρας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ