Βίντεο του NATO τιμά τους συνεργάτες των ναζί

Σε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που ανέβασε πρόσφατα το ΝΑΤΟ στο διαδίκτυο, πρώην συνεργάτες των ναζί στις χώρες της Βαλτικής παρουσιάζονται σαν ήρωες, λόγω των αντικομμουνιστικών χαρακτηριστικών τους.

Το ντοκιμαντέρ «Forest Brothers: Fight for the Baltics» μιλά για τη δράση των αντι-Σοβιετικών μαχητών στα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους παρουσιάζει σαν μαχητές της ελευθερίας.
Περιλαμβάνει δραματοποιημένες αναπαραστάσεις (με χολιγουντιανή μουσική) από το πεδίο της μάχης το 1946, όπου η ομάδα “Forest Brothers”, γνωστή για τη συνεργασία της με τους ναζί, στήνει ενέδρα και σκοτώνει Σοβιετικούς στρατιώτες. Οι σκηνές πλαισιώνονται από συνεντεύξεις πρώην μαχητών και των υποστηρικτών τους.

Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ δεν διευκρινίζει σε κανένα σημείο ότι οι περισσότεροι μαχητές των “Forest Brothers” στο παρελθόν είχαν πολεμήσει υπέρ του καθεστώτος του Χίτλερ.

Η αφήγηση φτάνει στο σήμερα και στις Ειδικές Δυνάμεις της Λιθουανίας, τις οποίες παρουσιάζει σαν ηρωικές στην πρώτη γραμμή εναντίον της Ρωσίας.

Κορυφαίοι ιστορικοί αντιδρούν και κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία, εκθειάζοντας πρώην μαχητές των Wafen-SS σαν ήρωες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ