άδεια αεροπλάνα κορονοϊός Ευρώπη

United Airlines: Πόλεμος των τάξεων στα 20.000 πόδια

Το μεσημέρι της Κυριακής πελάτισσα της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας United Airlines γράφει σαρκαστικά στο τουίτερ: « Υπάλληλος σε πύλη αεροδρομίου δεν αφήνει κορίτσια που φορούν κολάν να επιβιβαστούν στην πτήση από Ντένβερ για Μινεάπολις επειδή… το συνθετικό ύφασμα απαγορεύεται;».

Πράγματι, φαίνεται ότι στον μικρόκοσμο της United Airlines αν επιβαίνεις σε πτήση με ειδικό κουπόνι, οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά τις στυλιστικές σου επιλογές.

Σε δύο έφηβα κορίτσια απαγορεύτηκε η είσοδος στο αεροπλάνο επειδή η εμφάνισή τους κρίθηκε προκλητική ή ανάρμοστη για τα standars της εταιρίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της United Airlines,Τζόναθαν Γκουέριν, δεν θα τους είχε αρνηθεί η είσοδος αν είχαν πληρώσει κανονικό εισιτήριο. Πρόσβαση στα ειδικά αυτά κουπόνια συνήθως έχουν υπάλληλοι της εταιρίας και συγγενικά/φιλικά τους πρόσωπα.

Η εταιρία, παρά την κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχώρησε στην περαιτέρω υπεράσπιση της επιλογής της, δηλώνοντας περήφανα στο τουίτερ το δικαίωμά της να αρνείται την είσοδο στους επιβάτες που δεν συμβιβάζονται με τον κώδικα ενδυμασίας.

Η απαγόρευση αποτελεί μία «φιλική» υπενθύμιση εκ μέρους της εταιρίας ότι η κοινωνική θέση δεν παύει να σε προσδιορίζει ακόμη και όταν βρίσκεσαι χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος της γης. Ότι στο αμερικανικό κράτος υπάρχουν πολίτες πρώτης κατηγορίας που ανταμοίβονται με την πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και την ιατρική περίθαλψη, ενώ την ίδια ώρα οι «φτωχοί συγγενείς» είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν έξω από τα νοσοκομεία ή στα περιθώρια των μεγάλων αστικών κέντρων.

Και φυσικά υπενθυμίζεται ότι αν είσαι γυναίκα δεν μπορείς να παραβλέψεις την υποχρέωσή σου να ντύνεσαι ευπρεπώς, με τρόπο που να μην προκαλεί το αντρικό φύλο , ακόμα …. και αν έχεις μόλις κλείσει τα δέκα χρόνια της ζωής σου.

Κορίνα Πετρίδη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ