Τραπεζίτες ληστές και ληστές τραπεζών

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr

Όπου σήμερα συζητάμε για τραπεζίτες ληστές αλλά και για ληστές τραπεζών.

Πιάνουμε την κουβέντα μας από εκεί μας άφησε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ πριν από δυο εκπομπές – αναρωτιόμαστε εάν είναι μεγαλύτερο έγκλημα να κλέψεις μια τράπεζα ή να ιδρύσεις μια.

Μεταφερόμαστε μέχρι τις Βρυξέλλες για να δούμε τα λόμπι των τραπεζιτών να καταλαμβάνουν ανεπαισθήτως τις θέσεις όπου θα έπρεπε να κάθονται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας.

Αναρωτιόμαστε γιατί η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί αποφεύγουν να φωτογραφίζονται με τραπεζίτες και τι κάνουν στα κρυφά όταν κλείνουν τα φώτα των τηλεοπτικών συνεργείων.

Και ύστερα περνάμε από την άλλη πλευρά του γκισέ. Φοράμε τις μάσκες μας και ζητάμε ευγενικά από τον ταμεία να μας αδειάσει το χρηματοκιβώτιο.

Ακούμε τον Μπρους Σπρίνγκστιν αλλά και τους Boney M να εξυμνούν τους ληστές τραπεζών και αναρωτιόμαστε γιατί τόσο ενδιαφέρον για μερικούς απατεώνες όπως οι Μπόνι και Κλάιντ ή ο Τζέσε Τζέιμς.

Ακούμε για το θέμα γνώμες ακαδημαϊκών όπως ο Ντέιβιντ Χάρβει αλλά και ο Γιώργος Ρούσης ανακατεμένες με ιδέες του Τόμας Τζέφερσον αλλά και του Παύλου Σιδηρόπουλου.

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ