τελευταίο ταξίδι καζαντζάκης

Το «Τελευταίο Ταξίδι» στη Λάρισα στις 19 Ιουνίου

Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «Τελευταίο Ταξίδι» θα βρίσκεται την Κυριακή 19 Ιουνίου στη Λάρισα, για μία προβολή στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, στις 22:00.

Η προβολή διοργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Θα προηγηθεί στις 21:30 στον ίδιο χώρο, συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για το έργο «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία» του Νίκου Καζαντζάκη, που αναφέρεται στο πρώτο ταξίδι του Ν. Καζαντζάκη στην Άπω Ανατολή το 1935.

To «Τελευταίο Ταξίδι» έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη (μέσω ζωντανής σύνδεσης από διαδικτυακή πλατφόρμα).

Γενική Είσοδος: 4 Ευρώ.


Το «Τελευταίο Ταξίδι» συνεχίζει να ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδας.

Η έγχρωμη κόπια του ντοκιμαντέρ προβάλλεται αυτό το διάστημα στο Cosmote TV, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού η κινηματογραφική ασπρόμαυρη εκδοχή του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Vimeo.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ