ΝΑΤΟ στόλτενμπεργκ Κίνα ΗΠΑ Ελλάδα

Το ΝΑΤΟ τα «βάζει» με την ανερχόμενη Κίνα και τον λογαριασμό πληρώνει η… Ελλάδα

Άρης Χατζηστεφάνου για το Sputnik

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε τις νέες αποστολές που συμφωνήθηκαν στις ΗΠΑ. «Βλέπουμε την Κίνα να επενδύει δυναμικά σε βασικές υποδομές στις χώρες μας».

Δεν πρόλαβαν να κρυώσουν οι μηχανές των μεταγωγικών αεροσκαφών που απομάκρυναν τις νατοϊκές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και ο γ.γ. της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ήρθε αυτή τη βδομάδα να ανακοινώσει στους Ευρωπαίους τις νέες αποστολές που συμφωνήθηκαν στις ΗΠΑ.

Αφού συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Στόλτενμπεργκ παρουσίασε στην εφημερίδα Financial Times τον νέο επιθετικό σχεδιασμό της συμμαχίας εναντίον της Κίνας.

«Η Κίνα κινείται προς την κατεύθυνσή μας στην Αφρική. Τους βλέπουμε στην Αρκτική, τους βλέπουμε στον κυβερνοχώρο, βλέπουμε την Κίνα να επενδύει δυναμικά σε βασικές υποδομές στις χώρες μας», σημείωσε ο απεσταλμένος του Μπάιντεν.

Και συνέχισε μπαίνοντας στην ουσία του ζητήματος: «Έχουν όλο και περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, που μπορούν να πλήξουν όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ… Χτίζουν πολλά, πολλά σιλό για διηπειρωτικούς πυραύλους».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ