Το Fox News απαγγέλλει κατά λάθος Monty Python (βίντεο)

Τις τελευταίες ημέρες, ένα τμήμα του κέντρου της πόλης του Σηάτλ έχει μετατραπεί σε αυτόνομη ζώνη, αφότου διαδηλωτές και ακτιβιστές κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Capitol Hill στις 8 Ιουνίου, έπειτα από την εγκατάλειψή του από τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Η αυτόνομη περιοχή, που ονομάστηκε Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ) και κάλυπτε αρχικά 6 οικοδομικά τετράγωνα και ένα πάρκο, έχει γίνει αντικείμενο παραπληροφόρησης και πολέμου εντυπώσεων από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Ρεπουμπλικάνους, τα οποία έχουν παρουσιάσει μεταξύ άλλων παραποιημένες φωτογραφίες για να δώσουν την εικόνα ότι οι συμμετέχοντες στην CHAZ είναι «επικίνδυνοι τρομοκράτες».

Το τελευταίο περιστατικό παραπληροφόρησης ήρθε στις 15 Ιουνίου, και προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση του κωμικού Τζον Κληζ, των Monty Python. Κι αυτό διότι στην πρεμούρα του να κατηγορήσει την CHAZ για το οτιδήποτε, το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου Fox News μετέδωσε ως πραγματική μία ανάρτηση στον ιστότοπο Reddit, που περιείχε εξ ολοκλήρου απόσπασμα από την ταινία των Monty Python, «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail).

Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση επαναλάμβανε τα λόγια που λένε στον Βασιλιά Αρθούρο δύο χωρικοί, όταν ισχυρίζεται ότι είναι ο Βασιλιάς τους, για τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένο το αναρχο-συνδικαλιστικό τους κοινόβιο.

Το Fox News επιχείρησε να ισχυριστεί ότι η ανάρτηση αποτελούσε κριτική στον άνθρωπο που το δίκτυο προσπαθεί να παρουσιάσει ως «ηγέτη» της CHAZ, ενώ πιθανότατα επρόκειτο είτε για ένα εσωτερικό αστείο είτε για επιχείρηση «ψαρέματος» αντιδράσεων ακριβώς όπως αυτή του Fox News.

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Fox όπως προβλήθηκε, με την προσθήκη της σκηνής από την ταινία των Monty Python.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ