ερτ δελτίο ειδήσεων

Την ενημέρωση τι την έχετε; Τίποτα, συνωνυμία

Ακούστηκε και αυτό σε δελτίο ειδήσεων. Ρεπόρτερ αναφέρει ότι το επώνυμο ενός από τους συλληφθέντες, που κατηγορούνται για τον τραυματισμό αστυνομικού, παραπέμπει σε άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. «Συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθεί εάν πρόκειται περί του ιδίου;» ρωτά εύλογα ο παρουσιαστής. «Όχι απλώς υπάρχει συνωνυμία» ανταπαντά ο ρεπόρτερ.

Έχουμε λοιπόν κάποιον που το όνομά του μοιάζει με κάποιου άλλου, που είχε κατηγορηθεί (αλλά κατά τα φαινόμενα δεν είχε καταδικαστεί) για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Αυτή δεν είναι ενημέρωση, είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι «ταμπού» της παραπληροφόρησης.

Κάποιοι σχολίασαν χαριτολογώντας στο Twitter ότι με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε στον Μητσοτάκη ως «αυτόν που έχει το ίδιο επίθετο με κάποιον που έκανε την αποστασία», στον Πάγκαλο «ως τον άνθρωπο που έχει το ίδιο επίθετο με ένα δικτάτορα, στον Πλεύρη για το επίθετο ενός εθνικοσοσιαλιστή κ.ο.κ. Μόνο που αυτοί είναι συγγενείς πρώτου ή δευτέρου βαθμού πραγματικών πολιτικών εγκληματιών και πολιτικών απατεώνων. Στη δική μας περίπτωση, όπως φαίνεται, έχουμε απλή συνωνυμία, την οποία κάποιοι έκριναν σκόπιμο να αναφέρουν

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ