Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Σπύρος Μαρκέτος αναφέρεται στις διαφορές και τις ομοιότητες της Ελλάδας στα χρόνια του μνημονίου και της ανόδου του φασισμού με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Τι σχέση έχει η Ελλάδα του μνημονίου με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης;

Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος αναφέρεται στις διαφορές και τις ομοιότητες της Ελλάδας στα χρόνια του μνημονίου και της ανόδου του φασισμού με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης.

«Οι αστοί είναι (και τώρα) διατεθειμένοι να παίξουν με τον φασισμό» εξηγεί ο ίδιος συμπληρώνοντας όμως ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές που σχετίζονται με τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα.

«Τότε ο καπιταλισμός είχε περιθώρια ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε σήμερα» εξηγεί ο Σπύρος Μαρκέτος σημειώνοντας ότι στις ημέρες μας δεν υπάρχει πλέον η προοπτική ενός δημοκρατικού καπιταλισμού.Η αντιφασιστική εγκυκλοπαίδεια, όπως και όλες οι δουλειές της Infowar Productions, βασίζονται αποκλειστικά στην υποστήριξη του κοινού. Δείτε όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις στην κεντρική σελίδα της ANTIFA-pedia πατώντας εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ