μύθοι αλήθειες προπαγάνδα υπουργείο Υγείας μεθ πλεύρης οενγε

Τέσσερις μύθοι και μια αλήθεια στο προπαγανδιστικό βίντεο του υπ. Υγείας

Πηγή: ΠΡΙΝ

Δήλωση των εκπροσώπων του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, Δέσποινας Τοσονίδου και Πάνου Παπανικολάου

Το προπαγανδιστικό βίντεο του υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ το οποίο τιτλοφορείται «4 μύθοι και 1 αλήθεια» περιέχει όντως μόνο 1 αλήθεια. Την αλήθεια για τον αριθμό των εξοπλισμένων κλινών ΜΕΘ συνολικά και αθροιστικά σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας (περίπου 1100) κι έτσι καταρρίπτεται ο μύθος που είχε καλλιεργηθεί από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κ. Πλεύρης, που σε γραπτή του δήλωση 27/11/21 ισχυριζόταν πως αυτός ο αριθμός είναι δήθεν «1300» κλίνες.

Δηλαδή ο κ. Πλεύρης στο προπαγανδιστικό βίντεο του Φεβρουαρίου 2022 διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό, τον κ. Πλεύρη της γραπτής ανακοίνωσης του Νοεμβρίου 2021. Στο σημείο αυτό θα συνιστούσαμε και μια επανάληψη στην Αριθμητική Δημοτικού γιατί φυσικά 1100 κλίνες σε 11 εκατομμύρια πληθυσμό είναι ακριβώς 10 κλίνες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους  κι όχι «13,5» όπως ισχυρίζεται το προπαγανδιστικό βίντεο μάλιστα ακριβώς κάτω από τον αριθμό «1105». Ουσιαστικά δηλαδή ενώ ομολογείται επιτέλους η αλήθεια που τονίζαμε ήδη από τον Μάρτιο 2021 και την οποία η κυβέρνηση ως τώρα τη διέψευδε (δηλαδή πως οι εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ αθροιστικά στο ΕΣΥ είναι περίπου 1100) ταυτόχρονα επιχειρείται πάλι α λα καρτ και αντιφατικά η μπακαλίστικη αλχημεία συνυπολογισμού και όλων των κλινών του ιδιωτικού τομέα (περίπου 300). Η επιστήμη κυριολεκτικά σηκώνει τα χέρια ψηλά – και όχι μόνο η επιστήμη της Ιατρικής αλλά και η επιστήμη της Στατιστικής.

Ο ένας μύθος βέβαια είναι πως δήθεν λειτουργούν όλες αυτές οι εξοπλισμένες κλίνες. Στην πραγματικότητα ΔΕΝ λειτουργούν όλες λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο δεύτερος μύθος είναι πως και αυτές που λειτουργούν είναι κατάλληλα στελεχωμένες. Στην πραγματικότητα ακόμα και οι λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ έχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αυτές οι ελλείψεις συνδέονται άμεσα με υψηλή θνητότητα και με υψηλή επίπτωση λοιμώξεων από ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικροβιακά στελέχη. Ο τρίτος μύθος είναι πως δήθεν δεν υπήρξαν «μαϊμού» πτέρυγες που δεν ήταν ΜΕΘ και που αρμόδιοι αυθαίρετα τις βάφτιζαν «ΜΕΘ». Στην πραγματικότητα βάφτιζαν ως δήθεν «ΜΕΘ» κυριολεκτικά το ό,τι να ναι (αίθουσες χειρουργείων, ανανήψεις, μονάδες εμφραγμάτων κλπ.). Ο τέταρτος μύθος είναι πως δήθεν έχουν γίνει γενικά επαρκείς προσλήψεις προσωπικού στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ. Στην πραγματικότητα το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των εργασιακών σχέσεων σε νοσοκομεία, ΚΥ και ΕΚΑΒ είναι αρχές Φεβρουαρίου 2022 κατά τουλάχιστον 10% ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το αντίστοιχο αρχές Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή πριν την πανδημία.

Άρα όντως το προπαγανδιστικό βίντεο του υπουργείου Υγείας περιέχει 4 μύθους και 1 μόνο αλήθεια.

Τα παραπάνω θα ήταν κωμικά αν δεν ήταν τραγικά με χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους για τους οποίους υπάρχει εγκληματική κυβερνητική ευθύνη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ