info-war

Τα (περίπου) 7.000 πράγματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν στο INFO-WAR

Αν δεν την παλεύεις άλλο στο σπίτι, συγκεντρώσαμε για σένα όλα τα κείμενα, τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ που μπορείς να παρακολουθήσεις στη σελίδα μας δωρεάν.

Ανακάλυψε τα κρυμμένα (και λιγότερο κρυμμένα) πολιτικά μηνύματα σε ταινίες, ξεκίνα τα μαθήματα Μαρξισμού ή άκουσε μερικά από τα εκατοντάδες podcast που παρουσιάζουμε εδώ και περίπου 15 χρόνια. Και φυσικά αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να δεις τα ντοκιμαντέρ αλλά και τις τηλεοπτικές παραγωγές που είχες χάσει.

Άκουσε 365 Podcast

To ραδιοφωνικό INFO-WAR γεννήθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια και 365 από τις εκπομπές που έχουμε παρουσιάσει είναι διαθέσιμες online. Κάθε εβδομάδα εμπνεόμαστε από στίχους τραγουδιών, ταινίες, βιβλία και κόμιξ για να αναλύσουμε τις σημαντικότερες εξελίξεις σε όλο τον κόσμο. Οι εκπομπές διανέμονται δωρεάν. Μπορείς να τις ακούσεις και με iTunes και spotify. Αν θέλεις όμως μπορείς να ενισχύσεις την παραγωγή τους. Θα τις βρεις όλες πατώντας εδώ.

Δες 23 τηλεοπτικές παραγωγές του INFO-WAR

Πολλά χρόνια πριν ασχοληθούμε με τα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ παρουσιάσαμε την τηλεοπτική εκδοχή του INFO-WAR. Βυθιστήκαμε στα αρχεία κινηματογραφικών ταινιών, ντοκιμαντέρ και κυρίως βίντεοκλιπ παρουσιάζοντας την pop culture πλευρά της ιστορίας και της πολιτικής. Όλα τα τηλεοπτικά INFO-WAR βρίσκονται εδώ.

Διάβασε ή κατέβασε στον υπολογιστή σου δυο βιβλία του Άρη Χατζηστεφάνου

Δύο από τα βιβλία του Άρη Χατζηστεφάνου κυκλοφορούν ελεύθερα στο Ίντερνετ για να τα ξεφυλλίσεις μέσα από το site ή να τα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου.

Το Τουρκία: Ανατολικά της ΕΕ γράφτηκε όταν ήταν ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη και παρουσιάζει την πορεία της γειτονικής χώρας από τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του Ερντογάν.

Το Δεκέμβρης 08: Ιστορία ερχόμαστε… κοίτα τον Ουρανό καταγράφει την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Ένα Λεύκωμα που επιχειρεί να εκθέσει τους πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών δίνοντάς τους τον λόγο.

Παρακολούθησε τα πέντε ντοκιμαντέρ μας

Πέντε ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά χάρη στην οικονομική ενίσχυση των ίδιων των θεατών τους συγκέντρωσαν εκατομμύρια θεάσεις στο Ίντερνετ, βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ και προβλήθηκαν σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το Debtocracy αποτελεί την πρώτη μεγάλη καταγραφή της κρίσης χρέους και κατάφερε να προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια την εικόνα που θα ακολουθούσε την εφαρμογή των μνημονίων.
Το Catastroika παρακολουθεί τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν οι ιδιωτικοποιήσεις σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν εφαρμόστηκαν.
Το Φασισμός Α.Ε καταγράφει το ρόλο που έπαιξαν επιχειρηματίες και πολιτικοί στην ενίσχυση του φασισμού και του ναζισμού από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής.
Το This is not a coup αναλύει τον μηχανισμό λειτουργίας της ευρωζώνης εξηγώντας πώς δημιουργήθηκε από τις τράπεζες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού τομέα και ελάχιστων ισχυρών χωρών της Ευρώπης.
Και το Make the economy scream ταξιδεύει μέχρι τη Βενεζουέλα επιχειρώντας να διαλύσει τα σύννεφα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για τις συνθήκες που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της χώρας του Τσάβες.

Και τα υπόλοιπα…

Εκτός από τις μεγάλες παραγωγές όμως, τα τελευταία χρόνια ετοιμάσαμε και μικρότερα ντοκιμαντέρ για ξένα μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα Guardian ή για ελληνικά συνδικάτα που ζήτησαν τη βοήθεια μας. Θα βρεις εννέα από αυτά στη σελίδα της εταιρείας παραγωγής μας MOVIEMENTA.

Ξεκίνησε τα μαθήματα Μαρξισμού

Για δυο χρονιές το INFO-WAR κατέγραφε τα μαθήματα Μαρξισμού που οργάνωναν ο Όμιλος Μαρξιστικών Ερευνών, ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος και οι Όμιλοι Επαναστατικής Θεωρίας. Θα βρεις όλες τις παραδόσεις εδώ.

Διάβασε περίπου 7.000 κείμενα (αν κοτάς)

Για περισσότερα από δέκα χρόνια αναλύουμε καθημερινά την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα. Εκατοντάδες από αυτά τα κείμενα είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Για να μην χαθείς όμως στα βάθη του αρχείου μας μπορείς να επιλέξεις ανά κατηγορία. Λόγου χάριν, μπορείς να επιλέξεις όλα τα κείμενα αλλά και τις εκπομπές που αναζητούν τις πολιτικές προεκτάσεις γνωστών ταινιών πατώντας εδώ. Αρκετά από τα κείμενα μας για τον κορονοϊό βρίσκονται εδώ και ότι άλλο σκεφτείς μπορείς να το βρεις στις κατηγορίες μας ή με την αναζήτηση.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ