Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που περιγράφει τη δολοφονική επίθεση των ναζί

του Χρήστου Αβραμίδη
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» και περιγράφει τη δολοφονική επίθεση των ναζί. Η μαρτυρία του αποτελεί ένα πολύ ισχυρό τεκμήριο για τις ευθύνες της αστυνομίας, η οποία παρόλο που ακούγονταν ήχοι από σπασίματα και κραυγές, στεκόταν αδρανής λίγο πιο πάνω και έκανε φραγμό για να διώχνει τον κόσμο, όσο ακριβώς από κάτω οι φασίστες προσπαθούσαν να κάψουν ανθρώπους ζωντανούς.

«Στάθηκα στη γωνία των σκαλιών γιατί φοβήθηκα μη συμβεί κάτι και γνωρίζοντας και ότι υπάρχει αστυνομία παρούσα, είχανε περάσει τουλάχιστον 5 λεπτά από την ώρα που τους είχα δει, ανέβηκα πάλι πάνω για να προστατευτώ. Την ώρα που ανέβαινα τα σκαλιά είδα να έχουνε κάνει έναν φραγμό οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με τα πράσινα και να κάθονται και να λένε στον κόσμο “απομακρυνθείτε γιατί αυτοί μπορεί να ανέβουν πάνω και να σας χτυπήσουνε”», δηλώνει ο μάρτυρας.

Ο Γ.Δ. επιβεβαιώνει και όσα φαίνονται στα βίντεο, αναφορικά με το τι έκανε η αστυνομία όταν επενέβη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατέβαλε καν προσπάθεια για να συλλάβει αυτούς που μόλις είχαν εγκληματήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα τα ΜΑΤ να προσπερνάνε τους εμπλεκόμενους από τα επεισόδια και να κυνηγάνε κάποιον κόσμο στην άλλη πλευρά του ΗΣΑΠ, που ενώνεται με το Μετρό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έκαναν κάποια νωρίτερη επέμβαση ώστε να διακοπεί και να μην υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί».

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί με βάση τη μαρτυρία αντί να συλλαμβάνουν τους επιτιθέμενους φασίστες, έπιαναν τους τραυματίες που δέχτηκαν την επίθεση.

«Το άλλο που παρατήρησα ήταν ότι πιάσανε κάποιους που ήταν τραυματισμένοι. Και αναρωτιόμουν, πιάσαν τους τραυματισμένους που ήταν μέσα στα αίματα τα παιδιά και δεν πιάσαν αυτούς που τους χτυπάγανε;».

Αυτή η μαρτυρία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό τεκμήριο που δείχνει ότι η Ελληνική Αστυνομία για ακόμα μια φορά έδειξε μια μυστηριώδη αδράνεια απέναντι στους ναζί. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί η αστυνομία άφησε τους ναζί να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις σε αυτόν που είναι ίσως ο πιο πολυσύχναστος καλά φυλασσόμενος και πιο τουριστικός σταθμός της χώρας;

Θα δοθεί στη δημοσιότητα το βιντεοληπτικό υλικό προκειμένου να φανεί τι ρόλο έπαιξε η ελληνική αστυνομία;

Ο μάρτυρας μας ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε το όνομά του, καθώς όπως μας είπε θα ήθελε να αποφύγει την «εκδικητικότητα της αστυνομίας ή των ακροδεξιών». Τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του μέσου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ