γιατροί Πακιστάν σύλληψη

Σε ποια αυταρχικά καθεστώτα η αστυνομία χτύπησε γιατρούς την τελευταία εβδομάδα

Χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο προχώρησαν αυτή την εβδομάδα σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις μέτρων προστασίας καθώς δίνουν την μάχη απέναντι στην πανδημία. Μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 50 γιατρούς στην πόλη Κέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις εξοπλισμού που θα τους προστατεύσει από την εξάπλωση του ιού. Η αστυνομία χρησιμοποίησε βία εναντίον γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς τους οδηγούσε σε αστυνομικά τμήματα.

Όταν τελικά δόθηκε η εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα αστυνομικά τμήματα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο Σουδάν δεκάδες γιατροί ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Σε νοσοκομείο του Δελχί ομάδα γιατρών και νοσοκόμων υπέβαλε την παραίτησή της (η οποία δεν έγινε δεκτή) λόγω του ελαττωματικού εξοπλισμού που τους είχε παρασχεθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν γιατροί και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μάλντα, βόρεια της Καλκούτας.

Σε συμβολικές κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές που σημειώθηκαν στον Ευαγγελισμό είχαν προχωρήσει γιατροί σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, στην Αλμπέρτα του Καναδά, στο Γιουκατάν του Μεξικού και σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας.

Γιατροί και νοσηλευτές προχώρησαν επίσης σε απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νιγηρία, τη Ζιμπάμπουε, τη Γκάνα, το Μπαγκλαντές και τον Λίβανο, χωρίς όμως να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ