Να ξεπλύνει για άλλη μια φορά την τρομοκρατική βία και τα εγκλήματα του πάλαι ποτέ ναζιστή συναγωνιστή του στην ΕΠΕΝ, Νίκου Μιχαλολιάκου, επιχείρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.
Με μήνυμά του στο Twitter αναφέρει: «Η πολιτική βία, που στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη δράση της άκρας Αριστεράς, θίγει ευθέως το δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει αυτό που πιστεύει χωρίς να νιώθει φόβο ή απειλή. Αυτή την αριστερή βία, που εχθρεύεται την ελευθερία και τη δημοκρατία, θα την ξεριζώσουμε».
Ο φιλοχουντικός (κατά δήλωση του Α.Γεωργιάδη) πρώην υπουργός επιχειρεί για άλλη μια φορά να συγκαλύψει το παρελθόν του Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί για σειρά βομβιστικών επιθέσεων το 1978. Καθόλου τυχαίο αφού και οι δυο είχαν επιλεγεί προσωπικά από τον έγκλειστο δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλο για την ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ.
Δεν χρειάζεται να πάει κανείς πιο πίσω για να δει τα φρικτά εγκλήματα των συνεργατών των ναζί, ούτε πιο μπροστά για να δείς τις δολοφονικές επιθέσεις και τις εκτελέσεις.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Χρυσή Αυγή αλλά και στις δολοφονίες που πραγματοποιούσαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ, όπως ο Γιάννης Καλαμπόκας.
Δεν χρειάζεται. Θα μιλήσουμε μόνο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Μιχαλολιάκου.
Αντιγράφουμε από Το Περιοδικό
Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 1978, μια ωρολογιακή βόμβα εκρήγνυται στην αίθουσα του κινηματογράφου Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στις 9.30 το βράδυ. Η έκρηξη γίνεται κατά τη διάρκεια προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο τόξο». Η βόμβα έχει τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα του κοινού κι η έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα τον πολύ βαρύ τραυματισμό ενός άτυχου θεατή, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια, δηλαδή να μείνει ανάπηρος. Μαζί του τραυματίζονται και άλλοι 18 άνθρωποι που αποτέλεσαν θύματα της τυφλής τρομοκρατικής βίας.
Άλλη μια τρομοκρατική επίθεση γίνεται τρεις μήνες αργότερα, στις 20 Ιουνίου 1978, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του κινηματογράφου Ρεξ, στην οδό Πανεπιστημίου. Η έκρηξη σημειώνεται και πάλι κατά τη διάρκεια προβολής μιας σοβιετικής ταινίας με τίτλο «Ο πόλεμος σε όλα τα μέτωπα». Η ωρολογιακή βόμβα είχε τοποθετηθεί στα μεσαία καθίσματα της αίθουσας προβολής και η έκρηξή της είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 ανθρώπων.
Οι βομβιστικές επιθέσεις στους δύο κινηματογράφους δεν αποτελούσαν μεμονωμένα παραδείγματα. Ήταν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί τη μεταπολιτευτική περίοδο στην Αθήνα, με στόχο χώρους με αριστερό πρόσημο.
Από τα γραφεία του περιοδικού Αντί και τα γραφεία της ΚΝΕ μέχρι τον εμπρησμό των γραφείων της Αυγής και τις εκρήξεις στα γραφεία του ΕΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, τα θύματα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας ήταν πολλά. (πλήρης κατάλογος των βομβιστικών επιθέσεων εδώ).
Ο Μιχαλολιάκος συνελήφθη τον Ιούλιο του 1978, ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας βομβιστών, ενώ υπηρετούσε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στην Μυτιλήνη. Λίγες μέρες αργότερα προστίθεται κι ένας δέκατος κατηγορούμενος ο Α. Καλέτζης ήδη φυλακισμένος από το 1977 για προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις. Θεωρείται μάλιστα αρχηγός της ομάδας.