Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Τόπος το βιβλίο «Ο Καπιταλισμός της Πλατφόρμας», του Καναδού συγγραφέα και ακαδημαϊκού Nick Srnicek.

Προδημοσίευση: «Ο Καπιταλισμός της Πλατφόρμας», του Nick Srnicek

Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα από τις εκδόσεις Τόπος το βιβλίο «Ο Καπιταλισμός της Πλατφόρμας», του Καναδού συγγραφέα και ακαδημαϊκού στον τομέα της Ψηφιακής Οικονομίας, Nick Srnicek, σε μετάφραση Γιώργου Μαριά και Αλέξανδρου Μινωτάκη.

Η ώρα έχει πάει 17:00. Αποσυνδέεστε από την πλατφόρμα της δουλειάς, χαιρετώντας τους συναδέλφους, ελπίζοντας να μη σας θυμηθεί ο προϊστάμενος αργότερα και ζητάει να συνδεθείτε ξανά. Βάζετε να δείτε λίγο Netflix, ενώ σκέφτεστε πόσο κουρασμένοι είστε και πόσο βαριέστε να μαγειρέψετε. Παραγγέλνετε κάτι από μία εφαρμογή στο κινητό ενώ σκέφτεστε ποια λίστα να βάλετε να παίζει στο Spotify. Οι πλατφόρμες είναι εδώ, στη δουλειά μας, στις ώρες ξεκούρασης, μας «βοηθάνε» να φάμε, να δούμε σειρές και να βρούμε ταξί αργά το βράδυ. Τι είναι όμως οι πλατφόρμες; Πώς λειτουργούν; Σε τι στοχεύουν;

Ο Nick Srnicek, σε ένα βιβλίο που θεωρείται ήδη κλασικό, μας εισάγει στον καπιταλισμό της πλατφόρμας. Ανιχνεύει τις ρίζες του στην κρίση της δεκαετίας του ’70 αλλά και στις αρχές της νέας χιλιετίας. Παρουσιάζει τα διαφορετικά είδη πλατφορμών, την ακόρεστη δίψα τους για δεδομένα αλλά και τις επιδράσεις τους σε όλες τις σφαίρες της κοινωνίας. Πάνω από όλα, σε αυτό το σύντομο και πλούσιο βιβλίο, ο Srnicek απαντάει στο ερώτημα γιατί ο σύγχρονος καπιταλισμός ερωτεύτηκε τις πλατφόρμες.


Το INFO-WAR εξασφάλισε και προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Καπιταλισμός της Πλατφόρμας», του Nick Srnicek, και πιο συγκεκριμένα την Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση από τον συγγραφέα και την Εισαγωγή του βιβλίου:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ