Ποια κανάλια επιτρέπεται να «κάψεις» χωρίς να σε συλλάβουν

Στα τέλη Ιουνίου ένα μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών.

Οι δικαστικές αρχές ερμήνευσαν το παρακάτω σχόλιο σαν απειλή για κάψιμο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν Ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Όταν όμως το ίνδαλμα των απανταχού μενουμευρωπαίων παραιτηθείτσων Γιώργος Τσουκαλαδάκης μας «κάλεσε» να γκρεμίσουμε την ΕΡΤ, η ελληνική δικαιοσύνη δεν φάνηκε να ενοχλείται.

Προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια του Τσουκαλαδάκη και δεν θεωρούμε ούτε το δικό του μήνυμα ούτε αυτό του μέλους του Ρουβίκωνα σοβαρές και αξιόπιστες απειλές.

Μας ενδιαφέρει όμως πολύ η αντίδραση του πιο αντιδραστικού θεσμού στη χώρα – της λεγόμενης ελληνικής δικαιοσύνης.

Μας ενδιαφέρει επίσης το σκεπτικό. Το σχόλιο Τσουκαλαδάκη έγινε πιθανότατα λόγω της οικονομικής ζημιάς που φέρεται να υπέστη η ΕΡΤ από τη μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ. Αν όμως έπρεπε να καταστρέφουμε τους ζημιογόνους σταθμούς μήπως θα έπρεπε να έχουμε ξεθεμελιώσει όλα τα ιδιωτικά κανάλια από τη δεκαετία του ’90;

Και για όσους απαντούν ότι τα κανάλια είναι ιδιωτικά ενώ την ΕΡΤ την πληρώνουμε, να τους θυμίσουμε τα θαλασσοδάνεια από τις ανακεφαλαιοποιημένες από εμάς τράπεζες, τις παράνομες μεταδόσεις χωρίς άδεια και την χρήση εγκαταστάσεων και τεχνολογίας της κρατικής τηλεόρασης από ιδιώτες.

Α.Χ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ