φοιτητικοί σύλλογοι παρέμβαση αλληλεγγύης πρεσβεία παλαιστίνης

Παρέμβαση αλληλεγγύης φοιτητικών συλλόγων στην πρεσβεία της Παλαιστίνης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου και φωτογραφικό υλικό εκ μέρους του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ, που μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου παρέμβαση έξω από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα τους.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, Τοπογράφων ΕΜΠ και ΗΜΜΥ ΕΜΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Την Παρασκευή 3/11 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον μαχόμενο κι αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό έξω από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κίνηση που οργανώθηκε από τις μαζικές γενικές μας συνελεύσεις που έλαβαν αγωνιστικές αποφάσεις. Είναι απαραίτητη η ολόπλευρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στην Παλαιστίνη που καθημερινά βιώνει την εγκληματική και δολοφονική επίθεση του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ! Η γενοκτονία απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες με τους συνεχείς βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τις δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών. Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ δαιμονοποιούν τον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις, καλύπτοντας όλα τα εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται με κάθε μέσο απέναντι στην προσπάθεια εξόντωσής του. Μαχόμαστε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση που συνεργάζεται ανοικτά με το Ισραήλ συνάπτοντας στρατιωτικές συμφωνίες και δίνοντας ακόμη περισσότερες στρατιωτικές βάσεις στη διάθεση του ΝΑΤΟ ώστε να επιχειρεί στη Μέση Ανατολή. Στηρίζει ενεργά αυτούς που εδώ και δεκαετίες είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα και τη διατήρηση του τελευταίου καθεστώτος κατοχής!

Στη μαζική μας συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης, Yussef Dorkhom, καθώς και εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα και της ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών. Απηύθυναν χαιρετισμό στους φοιτητές μεταφέροντας την πραγματική εικόνα από τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας που τις τελευταίες μέρες χτυπιέται με το χειρότερο τρόπο από τον στρατό του Ισραήλ, ενώ τόνισε πως όσο κι αν η κυβέρνηση δίνει το χέρι στον εγκληματία Νετανιάχου, ο Παλαιστινιακός και ο Ελληνικός λαός χαρακτηρίζονται από μια μακρά και πραγματική φιλία, χτισμένη μέσα από το κίνημα αλληλεγγύης. Ενώ στο τέλος έδωσε συμβολικά σε φοιτητές και φοιτήτριες ως ένδειξη φιλίας κι ευγνωμοσύνης για τη στήριξη απέναντι στον αγώνα των Παλαιστινίων, παραδοσιακά Keffiyeh, δίνοντάς μας τεράστια χαρά και συγκίνηση.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στον λαό της Παλαιστίνης! Η Παλαιστίνη θα νικήσει!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ