Θεσσαλονίκη: Εισβολή τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου, μέλη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή πραγματοποίησαν έφοδο σε έκθεση έργων τέχνης καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, τραμπουκίζοντάς τον και αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τα έργα του.

Πρόκειται για έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι, που πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς στην αίθουσα τέχνης Remezzo στην Αρετσού. Η έκθεση είχε εγκαινιαστεί στις 21 Απριλίου, με τίτλο «Αδημοσίευτα έργα τέχνης σε χαρτί», και επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα.

Περίπου 10-15 Χρυσαυγίτες εισέβαλαν λίγο μετά τις 20:00 στον χώρο της έκθεσης, προπηλακίζοντας τον καλλιτέχνη και κατεβάζοντας έργα, ενώ ανάγκασαν τον έντρομο Αντρέεφσκι να κατεβάσει και ο ίδιος κάποια από τα έργα του, απαιτώντας να προσδιορίζει τον εαυτό του μόνο ως Σλάβο. Έπειτα «σφράγισαν» τον χώρο με κόκκινες κορδέλες και τοιχοκόλλησαν προπαγανδιστικά φυλλάδια με τα οποία ανακοίνωναν την «απαγόρευση» της έκθεσης.

Εντύπωση προκαλεί ότι, όπως μεταδίδει το alterthess.gr, από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό, παρά το γεγονός πως βίντεο με την έφοδο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία δεν ήταν παρούσα στο γεγονός και έφτασε μετά τη λήξη του, αν και ο χώρος όπου γινόταν η έκθεση βρίσκεται ελάχιστα μέτρα μακριά από αστυνομικό τμήμα.

Το κλίμα είχαν τις προηγούμενες ημέρες δυναμιτίσει τοπικά έντυπα της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «κακό χαμό» με την έκθεση του Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη, στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για την «παρέμβαση» των νεοναζί.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ