Όταν η ιστορία σου κάνει πλάκα με δυο πρωτοσέλιδα

Μερικές φορές είναι περίεργο πως κάθονται δυο εφημερίδες δίπλα δίπλα σε ένα περίπτερο – και τις συγκεκριμένες, πιστέψτε μας, τις βρήκαμε έτσι ακριβώς όπως τις βλέπετε.

Το επίσημο όργανο της κυβερνητικής παράταξης χαιρετίζει με τυμπανοκρουσίες την επίσκεψη στην Ελλάδα ενός από τους πλέον αιμοσταγής Αμερικανούς προέδρους της σύγχρονης ιστορίας, ο οποίος διέταξε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία αλλά ακόμη και παρακρατικού τύπου δολοφονίες Αμερικανών πολιτών.

Δίπλα, μια άλλη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζητά εμμέσως πλην σαφώς ένα νέο ιδιώνυμο για τους κομμουνιστές.

Θα μπορούσαμε (πάντα σαν φάρσα της ιστορίας) να βρισκόμαστε στην εποχή που η πολιτική ζωή της χώρας καθορίζονταν από τον Αμερικανό πρέσβη Πιουριφόι – ο οποίος οργάνωσε και την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Γουατεμάλας.

Όπως μας θύμιζε παλαιότερα ο Ριζοσπάστης για τον Πιουριφόι:

Αποστολή του ήταν η αντιμετώπιση του κομμουνισμού, η σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος και το αλυσόδεμα της χώρας στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Εκτέλεσε την αποστολή του με επιτυχία. Στο ενεργητικό του, μεταξύ άλλων χρεώνονται η δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη, το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανία. Ποιος δε γνωρίζει άραγε, απ’ όσους στοιχειωδώς έχουν διαβάσει ιστορία, τις δημόσιες ανακοινώσεις του, με τις οποίες υπαγόρευε, π.χ., στην κυβέρνηση Πλαστήρα να φέρει και να ψηφίσει στη Βουλή το πλειοψηφικό; Και ποιος δεν ξέρει ότι οι εντολές του, μυστικές ή φανερές, ήταν νόμος για τις ελληνικές κυβερνήσεις;

Ο σημερινός πρέσβης στην Αθήνα, βέβαια, πέρασε μόνο από την Ονδούρα αλλά συμμετείχε και στα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που ζητούν να μπουν οι κομμουνιστές στη φυλακή θεωρούν σαν «κομμουνιστές» αυτούς που υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τον Αμερικανό πρόεδρο.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ