λιτότητα ελλάδα θάνατοι

Οι θανατολόγοι των καταστροφών – του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Από το λογαριασμό του Γιάννη Ανδρουλιδάκη στο FB

Κάθε φορά που ένα αντίστοιχα τραγικό γεγονός συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν μας φτάνουν οι χωρίς την παραμικρή ενσυναίσθηση δηλώσεις των εκπαιδευμένων βασιλόπουλων και πριγκιπόπουλων της κυβέρνησης, έχουμε και όλους αυτούς που διψασμένοι για αίμα και για θάνατο αρχίζουν τις κραυγές περί εκατοντάδων νεκρών που «τους κρύβουν» ή ερωτήματα που υπονοούν κάποια τεράστια συνωμοσία που θα έρθει στο φως.


Συναντήθηκα με την ποσότητα και τις βεβαιότητες αυτού του κόσμου όταν κάλυπτα το ρεπορτάζ για το δυστύχημα στα Τέμπη και συνειδητοποίησα ότι ήταν αδύνατον να τους πείσω ότι οι νεκροί δεν ήταν διπλάσιοι από όσους δηλώνονταν ή ότι το αίτημα να δουν οι συγγενείς τα κομμάτια σώματος που είχαν συλλεχθεί δεν ήταν εύλογο αίτημα, κι ακόμα περισσότερο ότι τα έλεγα αυτά χωρίς να είμαι πετσωμένο τρολ του Μητσοτάκη ή «κορόιδο» που «δεν καταλαβαίνει τι παίζει πραγματικά».

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία ξύπνησαν ξανά τα ίδια αντανακλαστικά. Από την επιθετική αξίωση «Πείτε μας πόσοι είναι οι αγνοούμενοι», όταν μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν τρόπος επικοινωνίας με τους ανθρώπους που ήταν εγκλωβισμένοι στα χωριά τους ή τη φήμη -που πάντα προερχόταν από «πάρα πολύ έγκυρη πηγή»- ότι «εκατοντάδες νεκροί» έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας σε σακούλες (sic), αλλά «τους κρύβουν».

Οι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι δύο. Δύο. Και ελπίζω ότι όλοι μαζί ευχόμαστε να μην υπάρξει τρίτος. Υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι με υποθερμίες που χρήζουν προσοχής. Η φήμη από «πάρα πολύ έγκυρη πηγή» ότι εκατοντάδες πτώματα μεταφέρονται στα νοσοκομεία και κανείς δεν μιλάει, δεν υπονοεί μόνο ότι εκατοντάδες οικογένειες δεν μιλάνε για τους υποτίθεται νεκρούς συγγενείς τους, αλλά και ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία, οι ίδιοι που παλεύουν κάθε φορά που εμφανίζεται μια τέτοια κρίση με τραυματίες, αρρώστους κ.λπ- είναι κάτι χυδαίοι Μένγκελε, που κρύβουν πτώματα για λογαριασμό του Μητσοτάκη.

Στην ουσία: Τέτοιου τύπου αναφορές κρύβουν την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης με τις χυδαιότητες της κυβέρνησης, που πότε βλέπει «αναποδιές» και πότε ανθρώπους που «ξεκίνησαν για ένα μεροκάματο και φορτώθηκαν με κατηγορίες ανθρωποκτονίας». Όπως τα κυβερνητικά πριγκιπόπουλα, έτσι και αυτοί οι θανατολάγνοι συνωμοσιολόγοι πάσχουν από την αδυναμία να συλλάβουν το μέγεθος της πραγματικότητας και να συνομιλήσουν με αυτό. Έτσι φτιάχνουν ένα άλλο, δικό τους, που τους διευκολύνει. Η μέθοδος αυτή, κατά τεκμήριο, δυναμώνει την ακροδεξιά που κολυμπάει άνετα στον βούρκο του ανορθολογισμού.

Στη Θεσσαλία έχει συντελεστεί μια αδιανόητη καταστροφή. Ζώα πέθαναν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, χωριά ισοπεδώθηκαν, η χώρα έχασε το επισιτιστικό της κέντρο, η ελληνική οικονομία αναγκαστικά θα μπει σε μια φάση μαζικών εισαγωγών που θα μειώσει το εισόδημα και θα αυξήσει τις τιμές. Άνθρωποι πέθαναν και μέχρι να φύγουν εντελώς τα νερά, θα ανησυχούμε αν έχουν πνιγεί και άλλοι -κάτοικοι των χωριών ή μετανάστες εργάτες γης. Ο Θεσσαλικός Κάμπος θα χρειαστεί χρόνια για να συνέλθει.


Όλο αυτό είναι μια μεγάλη τραγωδία και ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα εναντίον του περιβάλλοντος. Αν έχετε ανάγκη τραγωδίες, ασχοληθείτε με αυτό. Μη φαντασιώνεστε εκατοντάδες νεκρούς σε σακούλες και σταματήστε να τραγουδάτε τον θάνατο. Τον κόσμο αυτόν πρέπει να τον αλλάξουμε στο όνομα της ζωής.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ