Ο ΓΑΠ μιλούσε για την Apivita στη ΔΕΘ το 2010. Σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο έχει περάσει σε ισπανική εταιρεία

Ο Τσίπρας έγινε ΓΑΠ και η Apivita πουλήθηκε στους Ισπανούς

Πολύ θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου αλλά όπως φαίνεται δεν μπορεί να γίνει ούτε Γιωργάκης Παπανδρέου, όπως απέδειξε με την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καλλυντικών Apivita.

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ το 2010, ο πρώτος Μνημονιακός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην Apivita σαν παράδειγμα «μιας Ελλάδας που υπάρχει».

«Πραγματικές επιχειρήσεις, από ανθρώπους που τόλμησαν, που επένδυσαν σε όσα ο τόπος μας έχει και μπορεί να αξιοποιήσει, είναι ο Κορρές και η Apivita» έλεγε τότε ο ΓΑΠ

Μόνο που μια «επταετία» αργότερα αυτή η Ελλάδα δεν υπάρχει. Το Μάρτιο του 2017 ανακοινώθηκε ότι το πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita περνά στον ισπανικό όμιλο Puig.

Υπό αυτή την έννοια η εταιρεία μετατράπηκε σε σύμβολο της ολοκληρωτικής διάλυσης της ελληνικής οικονομίας που πραγματοποίησαν (και συνεχίζουν) οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι η Apivita ξεκίνησε σαν μικρή οικογενειακή επιχείρηση δύο νεαρών φαρμακοποιών, της Νίκης και του Νίκου Κουτσιανά, οι οποίοι γνωρίστηκαν το 1972. Έκτοτε κατάφερε να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς απέναντι σε ξένες πολυεθνικές. Η ιστορία όμως, στα χρόνια του μνημονίου, την έστειλε στα χέρια μια ισπανικής εταιρείας.

Με αυτό το νέο καθεστώς ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Apivita, λίγο πριν από τη ΔΕΘ, και να δηλώσει πως «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Δηλαδή; Ισπανικές

Η περίπτωση της Apivita θυμίζει το «Success Story» της Πορτογαλίας, όπου ιστορικές εταιρείες πέρασαν στα χέρια επιχειρηματιών από την… Αγκόλα, την πρώην αποικία της Πορτογαλίας.

Αλλά και εμείς, όπως και αυτοί, διέσωσαν το ευρώ.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ