τράμπ ερντογάν

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter

Με την επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου ή ακόμη και με κλείσιμο μέσων κοινωνικής δικτύωσης απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την ειδική σήμανση που έβαλε το Twitter σε ένα από τα μηνύματά του, προειδοποιώντας για την ακρίβεια των στοιχείων που μετέφερε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, ότι συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιμώνουν συντηρητικές απόψεις και απείλησε ότι μπορεί να τα κλείσει προκειμένου να αποτρέψει τέτοιες πρακτικές.

Οι δηλώσεις του, που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία μέχρι τη Βόρεια Κορέα, αμφισβητούν ευθέως την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265601611310739456

Το Twitter είχε τοποθετήσει ειδική σήμανση σε προηγούμενο tweet του Αμερικανού προέδρου, όπου υποστήριζε ότι η ψήφος δια αλληλογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένη νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Τις προηγούμενες εβδομάδες ιδιωτικά αλλά και δημόσια μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αρνούνταν να μεταδώσουν σε απευθείας σύνδεση τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την πανδημία θεωρώντας ότι περιέχουν μεγάλο αριθμό fake news τα οποία οι δημοσιογράφοι τους δεν είναι σε θέση να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ