μάνινγκ ασάνζ σνόουντεν

Ο Σνόουντεν ζητά χάρη. Αλλά όχι για τον εαυτό του

Με μήνυμά του στο twitter ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το δίκτυο παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να προσφέρει χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ.

«Κύριε Πρόεδρε, αν προσφέρετε χάρη σε ένα μόνο άτομο, καθώς εγκαταλείπετε τον Λευκό Οίκο, σας παρακαλώ ελευθερώστε την Τσέλσι Μάνινγκ. Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τη ζωή της» έγραψε ο Σνόουντεν στον προσωπικό του λογαριασμό.

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα το τελευταίο διάστημα στον Λευκό Οίκο για το αν ο Ομπάμα θα έδινε τελικά χάρη στον Σνόουντεν. Όπως είχε προειδοποιήσει πάντως και ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο απερχόμενος πρόεδρος ήταν ο χειρότερος διώκτης των λεγόμενων whistle blowers (των ανθρώπων δηλαδή που αποκαλύπτουν μεγάλα σκάνδαλα) στην αμερικανική ιστορία.

Η πληροφοριοδότης των wikileaks εκτίει ποινή φυλάκισης στο Οχυρό Λίβενγουορθ του Τέξας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε επιχειρήσει να θέσει τέλος στη ζωή της.

Ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ είχε διαρρεύσει απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Ακούστε το αφιέρωμα του Infowar στους whistle-blowers

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr
inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ