Μπολσονάρο

Ο Μπολσονάρο υπόσχεται να ενώσει τους αντικομμουνιστές της Λατινικής Αμερικής

Πηγή: telesurenglish.net
Ο Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο μελλοντικός πρόεδρος της Βραζιλίας, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με άλλους ηγέτες με σκοπό να καταπολεμήσει τον κομμουνισμό στη Λατινική Αμερική, μιλώντας το Σάββατο στη Σύνοδο Κορυφής των Συντηρητικών.

Ο Μπολσονάρο υποσχέθηκε ότι «θα εδραιώσει τη νέα πολιτική γραμμή» της Λατινικής Αμερικής, γραμμμή που γεννήθηκε στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο ίδιος εκλέχθηκε.

Η Σύνοδος Κορυφής των Συντηρητικών της Λατινικής Αμερικής φιλοξενείται στη βραζιλιάνικη πόλη Φοζ ντε Ιγκουασού. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ένας από τους γιούς του Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρο, καλώντας συντηρητικούς ηγέτες, αλλά και εκείνους της άκρας δεξιάς από όλη τη Λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο Εντουάρντο Μπολσονάρο θέλησε να προσφέρει τη Βραζιλία ως πιθανή έδρα ενός δικαστηρίου που θα δημιουργηθεί «για να δικάσει τις κομμουνιστικές δικτατορίες» της ηπείρου. Μάλιστα σχολιάζει ότι «η Λατινική Αμερική ενώνεται για να πει όχι στο σοσιαλισμό, να πει όχι στο κόμμα Sao Paulo Forum, γιατί δεν θα είμαστε η επόμενη Βενεζουέλα».

Στη Σύνοδο Κορυφής των Συντηρητικών συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Olavo de Carvalho από τη Βραζιλία Brazil, Orlando από την Κούβα, Roderick Navarro από τη Βενεζουέλα και ο Luiz Phillips de Orleans e Bragança, ο Βραζιλιάνος που ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του Πορτογάλου βασιλιά του 1889 (όταν η Βραζιλία έγινε δημοκρατία) και άρα πρίγκιπας της χώρας. Άλλοι ακροδεξιοί πολιτικοί προσκλήθηκαν επίσης στη Σύνοδο, όπως ο Χιλιανός ακροδεξιός υποψήφιος Jose Kast και ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας Alvaro Uribe.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ