Κυρανάκης Νέα Σμύρνη ΕΛ.ΑΣ. ξυλοδαρμός

Ο Κυρανάκης είναι ο εθνικός Μπογδάνος

Του Ανδρέα Κοσιάρη

Αποφασισμένος να παίξει με όλη του την καρδιά τον ρόλο του συκοφάντη χαφιέ, εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του καναλιού Open ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη και τη συμμορίτικη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας χθες στη Νέα Σμύρνη, αφού πρώτα μίλησε για «ψυχραιμία» και «κοινωνική ηρεμία», ο Κυρανάκης προχώρησε έπειτα στην επαίσχυντη δημοσιοποίηση του ονόματος του ξυλοδαρμένου πολίτη, και δεν σταμάτησε εκεί.

Παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων να διαφωνήσουν με την επιλογή χαφιεδισμού του βουλευτή της ΝΔ, αυτός επέμεινε και μετέφερε ως «πληροφορία» ένα απίστευτης θρασύτητας ψέμα, που εύκολα καταρρίπτεται από τα βίντεο του συμβάντος, αλλά και με τη χρήση απλής λογικής.

«Σύμφωνα με την αναφορά» της Αστυνομίας, είπε ο βουλευτής Κυρανάκης, «ο εν λόγω προσπάθησε να αφαιρέσει, να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού». Είναι πραγματικά ανούσιο να προσπαθήσουμε να αποδομήσουμε αυτόν τον εμφανώς ψευδή ισχυρισμό, αφού ο κυβερνητικός βουλευτής προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να περάσει έστω ξυστά δίπλα από την αλήθεια, αλλά ας προσπαθήσουμε για την τιμή των όπλων.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού, πολλοί εκ των οποίων έχουν πλέον μιλήσει σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ΜΜΕ. Τίποτα τέτοιο δεν είναι εμφανές στα βίντεο του περιστατικού που έχουν κυκλοφορήσει από χθες το μεσημέρι.

Το τελευταίο το παραδέχεται και ο ίδιος ο Κυρανάκης, λέγοντας «αυτό δεν υπάρχει στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, όπως δεν υπάρχει και η επίθεση 30-40 αναρχικών σε πέντε αστυνομικούς» — εδώ ο Κυρανάκης επαναλαμβάνει τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό που επιχειρεί από χθες να πλασάρει η ΕΛ.ΑΣ. και εμφανίστηκε σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ χωρίς καμία διασταύρωση και κριτική διάθεση, για δήθεν επίθεση αναρχικών σε αστυνομικούς.

Ο ισχυρισμός της ΕΛ.ΑΣ. που επαναλαμβάνει άκριτα ο Κυρανάκης, είναι ότι η «προσπάθεια απόσπασης όπλου» έγινε νωρίτερα από το περιστατικό ξυλοδαρμού. Βέβαια, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ο πολίτης που το επιχείρησε θα συλλαμβανόταν άμεσα, και δεν θα τον βλέπαμε στο βίντεο να διαμαρτύρεται κόσμια και να επιχειρεί να συζητήσει με τους αστυνομικούς, για την επιβολή προστίμου που επιχειρούσαν σε οικογένειες με παιδιά.

Για να συνοψίσουμε, ο βουλευτής Κυρανάκης αποφάσισε, έχοντας δει όλες τις αντιδράσεις από χθες, να εμφανιστεί με την αστυνομική αναφορά ανά χείρας (αλήθεια, πώς έφτασε στα χέρια του αυτό το έγγραφο;) και να ισχυριστεί ότι:

– οι αστυνομικοί δέχτηκαν σε αδιευκρίνιστο χρονικό σημείο επίθεση από πλήθος αναρχικών,
– ένας από αυτούς, του οποίου το όνομα ανάφερε χωρίς καμία αιδώ, επιχείρησε να αποσπάσει όπλο αστυνομικού,
– ο άνθρωπος αυτός δεν συνελήφθη,
– είναι ο ίδιος που εμφανίζεται στο βίντεο, σε αδιευκρίνιστο χρόνο έπειτα από «την προσπάθεια απόσπασης όπλου», να διαμαρτύρεται κόσμια στους αστυνομικούς που επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένεια,
– και τότε μόνο οι αστυνομικοί αποφασίζουν να τον συλλάβουν και να τον σπάσουν στο ξύλο.

Αν κάποιοι περίμεναν ότι, με το ξεγύμνωμα των ψεμάτων της ΕΛ.ΑΣ. και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που τα επανέλαβαν χθες ως «ρεπορτάζ», θα υπήρχε σήμερα έστω λίγη ντροπή, λίγη αιδώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Κυρανάκης αποφάσισε με απύθμενο θράσος να διαψεύσει αυτές τις προσδοκίες.

Όσο κι αν προσπάθησε να ντύσει τα ψέματά του με μετριοπαθείς εκφράσεις, λέγοντας «ό,τι και να έχει κάνει [ο πολίτης] δεν δικαιολογείται η υπέρμετρη βία», ο βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε στο πανελλήνιο με ξεκάθαρη διάθεση να συκοφαντήσει χωρίς καμία ντροπή.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ