Το βίντεο που έγινε viral πριν επιτραπεί η οδήγηση σε γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

No Woman, No Drive… τέλος για τη Σαουδική Αραβία

Άρης Χατζηστεφάνου
Με αφορμή την απόφαση του ανώτατου ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας να επιτρέψει την οδήγηση και σε γυναίκες, θυμηθήκαμε ένα video του Σαουδάραβα κωμικού Χισάμ Φαντί, που είχε γίνει viral πριν από μερικά χρόνια με εκατομμύρια θεάσεις σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούσαν το χιουμοριστικό βίντεο σαν μια έμμεση κριτική στην απαγόρευση οδήγησης σε γυναίκες, ο ίδιος είχε αποφύγει να τοποθετηθεί.

Και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει αν κατάγεται από μια χώρα (σύμμαχο της Δύσης), όπου σου κόβουν το κεφάλι ακόμη και για μικρότερα παραπτώματα.

Η Σαουδική Αραβία λοιπόν, θα επιτρέπει την οδήγηση σε γυναίκες. Ένα πολύ θετικό βήμα το οποίο χειροκρότησε η λεγόμενη διεθνής κοινότητα.

Μένει ακόμη να σταματήσουν να αποκεφαλίζουν αντιφρονούντες και να κρεμάνε τα ακέφαλα σώματα στους δρόμους, να μην βομβαρδίζουν αμάχους (με αμερικανικό οπλισμό) σε γειτονικές χώρες προκαλώντας την μεγαλύτερη έξαρση χολέρας στη σύγχρονη ιστορία, να μην χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, να μην συνεργάζονται με το Ισραήλ για την ανατροπή κυβερνήσεων σε άλλες χώρες του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου κ.ο.κ

Δυστυχώς δεν έχουν κανένα λόγο να τα κάνουν όλα αυτά, όταν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι φιλελεύθεροι σχολιαστές σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αγνοούν τα εγκλήματα του οίκου των Σαούντ και θα εξαντλούν όλη τη χολή τους σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως αυτή της Βενεζουέλας.

Εμείς να θυμίσουμε ότι, όπως σας προειδοποιήσαμε πριν από μερικές ημέρες, η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να δημιουργήσει κέντρα προπαγάνδας σε αρκετές δυτικές πρωτεύουσες με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της στο εξωτερικό. Όπως φαίνεται οι άδειες οδήγησης σε γυναίκες είναι η πρώτη απόφαση των διαφημιστών που προσέλαβε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ