γρηγορόπουλου αλέξανδρου μνημείο εκδηλώσεις πρόγραμμα

Μνημείο για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο: Εβδομάδα εκδηλώσεων στον τόπο της δολοφονίας

Πηγή: Ελληνοφρένεια

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την ανακατασκευή ενός μνημείου στον τόπο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Οι πολύμορφες εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 4 Ιουνίου με την έναρξη των εργασιών και την εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων στην κατασκευή, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούταν συγκέντρωση και μικροφωνική.

Στις 8 Ιουνίου, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό δράσεων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων, με τίτλο «ο αγώνας στα Εξάρχεια και οι προοπτικές του». Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 18:00 θα λάβει χώρα συζήτηση με τίτλο «Ο Λόγος στη μνήμη των πολιτικών κρατουμένων». Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για τον Berkin Elvan, τον έφηβο που δολοφονήθηκε από την Τουρκική αστυνομία έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία και τις δράσεις που ακολούθησαν.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 11 Ιουνίου με παρουσίαση του αναστηλωμένου μνημείου και μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Συγκεκριμένα, στις 19:00 θα παρουσιαστεί το μνημείο και η τοιχογραφία από τη συλλογικότητα political stencil. Στη συνέχεια, στις 19:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν η Μάγδα Φύσσα (τηλεφωνικά), ο Γιάννης Μάγγος, Η Αγγελική Κουτσουμπού, ο Γιώργος Θαλάσσης και σύντροφοι και φίλοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες» με βασική κατεύθυνση την «επανοικοιοποίηση της μνήμης» και τον αγώνα για να μην μετατραπούν τα Εξάρχεια σε μια τουριστική ζώνη διασκέδασης-κατανάλωσης. Επίσης οι διοργανωτές τονίζουν τη σημασία δημιουργίας νέων «σημείων συνάντησης και προοπτικής».

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και τις πληροφορίες των εκδηλώσεων εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ