Με έμπνευση από τα Όσκαρ τρεις πινακίδες για τα θύματα του Γκρένφελ

Το παράδειγμα της Μίλντρεντ Χέιζ από την ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ακολούθησαν ακτιβιστές στη Βρετανία για να διαμαρτυρηθούν για το ότι ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 71 νεκρούς από την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο.

Στην ταινία μια μητέρα νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στο σημείο όπου πριν από καιρό βιάστηκε και δολοφονήθηκε η κόρη της, κατηγορώντας την τοπική αστυνομία ότι δεν έκανε τίποτα για τη σύλληψη του δράστη.

Οι Βρετανοί ακτιβιστές νοίκιασαν τρία φορτηγά τα οποία μετέφεραν τις δικές του γιγαντοαφίσσες με τις λέξεις «71 νεκροί» «και ακόμη καμία σύλληψη»«πως γίνεται αυτό». Τα οχήματα κινούνται στο Λονδίνο, ενώ πέρασαν και μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Μια ημέρα νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι είχαν διαδηλώσει για όγδοη φορά για την τραγωδία.

 

Η πυρκαγιά στον πύργο του Γκρένφελ είχε φέρει στο προσκήνιο την αδιαφορία των αρχών για τους κατοίκους μιας πολυκατοικίας σε μια από τις πιο εύπορες περιοχές του Λονδίνου, όπου κατοικούσαν άνθρωποι χαμηλότερων εισοδημάτων.

Η πολυκατοικία με την όψη της «έριχνε τις τιμές» στην αγορά του real estate της περιοχής και η λύση που είχε προταθεί ήταν να καλυφθεί με υλικά που αποδείχθηκαν εύφλεκτα και μετέτρεψαν ολόκληρο το κτίριο σε παγίδα θανάτου για τους ενοίκους του.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ