γάζας ενημέρωση νεκροί ισραήλ βομβαρδισμοί νοσοκομεία

LIVE εξελίξεις από τη Γάζα | 25/10/2023


18:00 Οι Ισραηλινές επιδρομές αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία η οποία κάνει λόγο για αδιάψευστα στοιχεία εγκλημάτων πολέμου. Η οργάνωση παρουσιάζει μακρά λίστα εγκλημάτων που πραγματοποίησε το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες


15:30 Το Ισραήλ σκότωσε έναν ακόμη δημοσιογράφο, τον Παλαιστίνιο Jamal al-Faqaawi. Βομβάρδισαν το σπίτι του στη συνοικία Khan Yunis.


15:00 Οι βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων συνεχίζονται. Δύο αδελφάκια η Batoul ο Moaz Al-Zuhairi δολοφονήθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στο σπίτι τους στην βόρεια Γάζα νωρίτερα σήμερα. Σύμφωνα με την οργάνωση OCHA του ΟΗΕ. Τις τελευταίες 18 ημέρες το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους Παλαιστίνιους από ότι τα προηγούμενα 15 χρόνια αθροιστικά. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας 6600 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 2704 παιδιών, 1584 γυναικών, και 364 ηλικιωμένων. Επιπλέον 17.439 άμαχοι έχουν τραυματιστεί.

Βίντεο από τη διάσωση βρέφους από ερείπια που προκάλεσε ισραηλινός βομβαρδισμός.14:30 Πυροτεχνουργοί επιθεωρούν τα σημεία που στοχοποιούνται για να εξουδετερώσουν οβίδες που δεν έχουν εκραγεί.


14:00 Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, στοχεύοντας αμάχους και κατοικίες σε διάφορες περιοχές του θύλακα. Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, oι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τον προσφυγικό καταυλισμό al-Shati στη βόρεια Γάζα, ο οποίος είναι πυκνοκατοικημένος, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι στην κεντρική Γάζα, ενώ έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα αγρόκτημα στο Χαν Γιουνίς, στον νότο του θύλακα.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έχει πλέον ξεπεράσει τους 5.800, με πάνω από 16.000 τραυματίες, ενώ και στη Δυτική Όχθη οι νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά του ισραηλινού στρατού και των εποίκων είναι τουλάχιστον 103.


12:50 Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες αναφέρει ότι τα νοσοκομεία της Γάζας ενδέχεται να αναγκαστούν να κλείσουν από το βράδυ της Τετάρτης λόγω οξείας έλλειψης καυσίμων.

Σχεδόν 600.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε 150 εγκαταστάσεις της παλαιστινιακής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNRWA) στη Γάζα, ενώ τουλάχιστον 40 εγκαταστάσεις της UNRWA έχουν πληγεί, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Τα καταφύγιά μας έχουν ξεπεράσει τέσσερις φορές τις δυνατότητές τους. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους, καθώς οι τρέχουσες εγκαταστάσεις είναι υπερφορτωμένες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Χ.


12:30 Φωτογραφίες θρήνου στο σπίτι της οικογένειας Zeno, κοντά στο τζαμί Al-Salam στην οδό Jaffa στην πόλη της Γάζας, που βομβαρδίστηκε νωρίς το πρωί με απολογισμό 11 νεκρούς.


12:15 Εικόνα από την καταστροφή στο Khan Younis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, από τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς.

Πολλά από τα θύματα και σε αυτόν τον βομβαρδισμό είναι παιδιά.


11:50 Κάθε πρωί στη Γάζα. Ο αποχαιρετισμός όσων σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς την προηγούμενη νύχτα.


11:40 Τουλάχιστον 704 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της 24ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Όπως τονίζει η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, πρόκειται για τον «υψηλότερο αριθμό νεκρών που αναφέρθηκε σε μία ημέρα» στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Πάνω από το 1/3 των νοσοκομείων της Γάζας είναι εκτός λειτουργίας έπειτα από ζημιές σε αεροπορικές επιθέσεις ή λόγω έλλειψης καυσίμων. Όσα νοσοκομεία έχουν ακόμα τη δυνατότητα να λειτουργήσουν το κάνουν υπό τραγικά δύσκολες συνθήκες. Στο παρακάτω βίντεο, καταφτάνουν σε νοσοκομείο τραυματίες από τον χθεσινοβραδινο βομβαρδισμό του σπιτιού της οικογένειας Al-Halabi στην περιοχή Al-Hoja στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Μαρτυρίες χειρουργών στη Γάζα που περιγράφουν μια απεχθή κατάσταση πέρα από κάθε φαντασία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 7.000 ασθενείς και τραυματίες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο θανάτου λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού και καυσίμων, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια και για τους εκτοπισμένους.

Με τα αναισθητικά να τελειώνουν και τους χώρους να μην επαρκούν, χειρούργοι δηλώνουν πως αναγκάζονται να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις, μέχρι και ακρωτηριασμό παιδιών, στο πάτωμα χωρίς αναισθησία.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ενημέρωσε πως ο τελευταίος εκσκαφέας που είχε στη διάθεσή της έπαψε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων και συνεπώς είναι αναγκασμένη να σταματήσει τις έρευνες διάσωσης για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.

Συνολικά, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Γάζας, το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 12.000 τόνους εκρηκτικών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή κατά μέσο όρο 33 τόνους ανά τετρ. χιλιόμετρο γης στον αποκλεισμένο θύλακα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ