Γάζα

LIVE Εξελίξεις από τη Γάζα 09/11/2023

14:55 Τους 99 έχουν φτάσει οι νεκροί υπάλληλοι της UNRWA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Φιλίπ Λαζαρίνι. Όπως δήλωσε, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών εργαζομένων αρωγής του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια σύγκρουσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


14:45 Τουλάχιστον επτά νεκροί από βομβαρδισμούς σε σπίτια στη Deir al-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.


13:45 Τους οκτώ έχουν φτάσει οι νεκροί στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, από τη συνεχιζόμενη επιδρομή του ισραηλινού στρατού, με πηγές του Al Jazeera να αναφέρουν πως Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στην περιοχή ενώ ο στρατός κινείται από σπίτι σε σπίτι σπάζοντας πόρτες και αναζητώντας ενόπλους.


12:45 Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό και την πόλη της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη.


12:00 Ασταμάτητοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας, όπου διεξάγονται μάχες μεταξύ ισραηλινού στρατού και παλαιστινιακής αντίστασης. Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νυκτερινούς βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia και στη Sabra στη δυτική Γάζα.

Το νοσοκομείο Al-Quds, που συνεργάζεται με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, αναγκάστηκε από χθες Τετάρτη να διακόψει τις βασικές του υπηρεσίες λόγω έλλειψης καυσίμων και των συνεχόμενων βομβαρδισμών της περιοχής γύρω από αυτό, που διεξάγονται τουλάχιστον από την Κυριακή.

Όπως σημειώνει το γραφείο τύπου της Γάζας, οκτώ νοσοκομεία έχουν πληγεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μεταξύ αυτών, βλήματα πυροβολικού στόχευσαν το προαύλιο του νοσοκομείου Al-Shifa και την πύλη του νοσοκομείου Al-Nasr.
Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, μπορείτε να δείτε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο ακτινολογικό τμήμα του Nasser Medical Hospital στην Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ως αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού σε κοντινό τζαμί το βράδυ της Πέμπτης.

Συνεχίζονται οι επιδρομές στη Δυτική Όχθη, με το Ισραήλ να ισχυρίζεται πως έχει συλλάβει 1.430 ανθρώπους και την Ένωση Παλαιστίνιων Φυλακισμένων να υπολογίζει τον αριθμό σε 2.200.

Τρεις κορυφαίες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Al Haq, Al Mezan και Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) που εδρεύουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας κατέθεσαν αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ζητώντας του να εξετάσει το απαρτχάιντ και τη γενοκτονία στη συνεχιζόμενη έρευνά του για την κατάσταση στην Παλαιστίνη. Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου και ζητά να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χέρτζογκ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γκαλάντ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ