Κλεμμένη από τον Νετανιάχου η αυτοψία στο «φτωχικό» του Γεωργιάδη

Είχαμε μιλήσει στο παρελθόν για τις τρομακτικές ομοιότητες ανάμεσα στα σκάνδαλα για τα οποία κατηγορείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου με αυτά που οδήγησαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή.

Όπως μας θύμισαν όμως χρήστες του Twitter, υπάρχει μια συγκλονιστική ομοιότητα και στον τρόπο με τον οποίο ο ακροδεξιός πολιτικός του Ισραήλ προσπάθησε να συγκαλύψει, σε επικοινωνιακό επίπεδο, ορισμένα από αυτά τα σκάνδαλα με τις ίδιες μεθόδους που ακολούθησε μερικά χρόνια αργότερα και ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Το 2015 καθώς οι ισραηλινές αρχές εξέταζαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Σάρα Νετανιάχου, σε σχέση με ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο που αφορά την επίπλωση της πρωθυπουργικής κατοικίας με χρήματα του δημοσίου, ο Νετανιάχου κάλεσε την τηλεόραση στο σπίτι του για να δείξει τις φθορές που όπως υποστήριζε δεν είχε τον χρόνο και τα χρήματα για να επιδιορθώσει.

Φθαρμένα χαλιά, πεσμένοι σοβάδες και κατεστραμμένες πόρτες ήταν μερικά από τα “πειστήρια” που κατέγραψε η κάμερα του αρχιτέκτονα-δημοσιογράφου Moshik Galamin σε ένα βίντεο που προβλήθηκ στην τηλεόραση και ανέβηκε στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook.

Τώρα βέβαια που ο Νετανιάχου κινδυνεύει πραγματικά να οδηγηθεί στη φυλακή για σειρά σκανδάλων διαφθοράς, τα επικοινωνιακά του τρικ, δεν θα έπρεπε να αποτελούν μοντέλο για άλλους ακροδεξιούς πολιτικούς.

Εκτός φυσικά αν για κάποιο λόγο θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με έναν από τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς της Μεσογείου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ