τσοχατζόπουλος νετανιάχου

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει ίδιες κατηγορίες με τον Τσοχατζόπουλο

Βγαλμένες από το κατηγορητήριο που έστειλε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή μοιάζουν ορισμένες από τις κατηγορίες περί διαφθοράς που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και οι οποίες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ενδέχεται να οδηγήσουν στην καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με την πρώτη κατηγορία που εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πιθανόν μέλη της οικογένειάς του φέρονται να δέχθηκαν παράνομα δώρα και εξυπηρετήσεις από επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2011 έρευνα Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συντάχθηκε για την έρευνα των σκανδάλου δωροδοκιών της Siemens, ανέφερε ότι “Ο κ. Τσοχατζόπουλος ελέγχεται για τις ενέργειές του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο από το 1996 έως 2001. Η επιτροπή συνδυάζει τις παραγγελίες εξοπλιστικών συστημάτων που έγιναν επί υπουργίας του με τις καταθέσεις μαρτύρων που είχαν συνεργαστεί με την εταιρία Siemens ότι είχαν δωροδοκήσει Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους για τα Patriot.

Μια ακόμη υπόθεση, για την οποία ελέγχεται το στενό περιβάλλον του Νετανιάχου είναι η αγορά υποβρυχίων αξίας 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ναυπηγήθηκαν από τη γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems. Όπως αποκάλυψε το ισραηλινό Channel 10, ο προσωπικός δικηγόρος και ανιψιός του πρωθυπουργού εκπροσωπεί επίσης την αντιπροσωπεία της γερμανικής εταιρείας στο Ισραήλ. Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τις εισαγγελικές αρχές του Ισραήλ το 2014 όταν η κυβέρνηση Νετανιάχου ακύρωσε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή τεσσάρων πυραυλακάτων και έδωσε την παραγγελία απευθείας στην ThyssenKrupp Marine Systems.

Στην περίπτωση του Τσοχατζόπουλου το πόρισμα των ανακριτών ανέφερε ότι “την 2/12/2002 φέρεται να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL». Υπενθυμίζεται ότι στελέχη και συνεργάτες των γερμανικών εταιρειών ThyssenKrupp, HDV και Ferrostal βρέθηκαν στο επίκεντρο του σκανδάλου με τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων και αποτελούσαν το λεγόμενο «Κύκλο προσευχής» που ήρθε σε επαφή με τον Τσοχατζόπουλο.

Στις αστυνομικές και δικαστικές περιπέτειες του Νετανιάχου όμως εμπλέκεται και η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, όπως συνέβαινε και με την Βίκυ Σταμάτη. H αστυνομία εξέτασε για τέταρτη φορά την Σάρα Νετανιάχου σε σχέση με ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο που αφορά την επίπλωση της κατοικίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού με χρήματα του δημοσίου αλλά και την χρήση κρατικών κονδυλίων που κατέληγαν στον πατέρα της, τον γιο της και… την τσέπη της.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ