Καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής που κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο, διαβάζοντας αποσπάσματα από το κατηγορητήριο.

Καλλιτέχνες διαβάζουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ

Προς υποστήριξη της ιστορικής προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, το Παλαιστινιακό Λογοτεχνικό Φεστιβάλ κάλεσε 29 καλλιτέχνες να βιντεοσκοπήσουν την ανάγνωση αποσπασμάτων από το κατηγορητήριο που κατέθεσε η νομική ομάδα της Νότιας Αφρικής.

Το αποτέλεσμα θα δημοσιεύεται σε συνέχειες στην ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς του Palestine Festival of Literature τις επόμενες ημέρες, με ηθοποιούς, μουσικούς, ποιητές, συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν από κοινού την επιχειρηματολογία της Νότιας Αφρικής στη Χάγη.

Στο πρώτο βίντεο παρουσιάζεται η εισαγωγή της δικηγορικής ομάδας της Νότιας Αφρικής και το πρώτο μέρος των γενοκτονικών πράξεων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Συμμετέχουν: Khalid Abdalla, Tunde Adebimpe, Gbenga Akinnagbe, Adam Bakri, Kathleen Chalfant, Steve Coogan, Liam Cunningham, Charles Dance, Stephen Dillane, Inua Ellams, Paapa Essiedu, Lena Headey, Aida El-Kashef, Maaza Mengiste, Tobias Menzies, Sepideh Moafi, Indya Moore, Peter Mullan, Cynthia Nixon, Maxine Peake, Dario Ladani Sanchez, Susan Sarandon, Maisie Richardson Sellers, Alia Shawkat, Wallace Shawn, Morgan Spector, Carice van Houten, Harriet Walter & Zukiswa Wanner.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ