φόρο εισοδήματος Μασκ Μπέζος Γκέιτς

ΗΠΑ: Οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι δεν θα πληρώσουν πολιτειακό φόρο εισοδήματος

Οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ, ήτοι ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Έλον Μασκ, αύξησαν αστρονομικά τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της CoViD-19. Τώρα, με τη μετακόμιση της κύριας κατοικίας του Έλον Μασκ στην πολιτεία του Τέξας, κανένας από τους τρεις δισεκατομμυριούχους δεν πρόκειται να πληρώσει πολιτειακό φόρο εισοδήματος.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν φόρο εισοδήματος σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο. Μέχρι ενός ορίου, η πληρωμή φόρου εισοδήματος σε πολιτειακό επίπεδο απαλλάσσει τον φορολογούμενο από ένα τμήμα του ομοσπονδιακού φόρου. Όμως, εννέα πολιτείες των ΗΠΑ λειτουργούν ως ένα είδος μίνι φορολογικού παραδείσου, καθώς έχουν μηδενικό φόρο εισοδήματος.

Οι Μπέζος και Γκέιτς, των οποίων η περιουσία εκτιμάται συνολικά σε πάνω από 300 δισ. δολάρια, διαβιούν στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου και ιδρύθηκαν οι εταιρείες τους, και ο Μασκ, με αξία που υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 140 δισ., μετακόμισε μόλις από την Καλιφόρνια στο Τέξας.

Οι τρεις δισεκατομμυριούχοι δεν θα πληρώσουν ούτε δεκάρα στις πολιτειακές αρχές για το εισόδημά τους, και με τις μειώσεις φόρων που εφάρμοσε ο Ντόναλντ Τραμπ από το 2017 πληρώνουν ήδη λιγότερους ομοσπονδιακούς φόρους.

Την ίδια ώρα, 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δυσκολεύονται να βρουν φαγητό, 40 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν την απειλή έξωσης και ο κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων από CoViD-19 στις ΗΠΑ κυμαίνεται πάνω από 2.000 νεκρούς την ημέρα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ