Τραμπ για Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Επαφές για πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ, συναντήθηκαν με μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας για να συζητήσουν το ενδεχόμενο πραξικοπηματικής ανατροπής του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, αποκάλυψαν το Σάββατο οι New York Times.

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας στηρίζεται σε συνεντεύξεις με 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ και έναν «διοικητή» από τη Βενεζουέλα. Όπως αποκαλύπτεται, έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον τρεις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για ενδεχόμενο πραξικόπημα από το περασμένο φθινόπωρο.

Όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, επαφές με γειτονικές χώρες με αντικείμενο την «επόμενη ημέρα» από την ανατροπή του Μαδούρο είχε πραγματοποιήσει και ο πρώην διευθυντής της CIA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επίδοξοι πραξικοπηματίες από τη Βενεζουέλα ζήτησαν να συναντηθούν με τους Αμερικανούς αξιωματούχους από τη στιγμή που ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε δημόσια ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ είναι πλέον στο τραπέζι. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ ζητούσε επίμονα την εκπόνηση σχεδίων για την πραγματοποίηση στρατιωτικής εισβολής στη Βενεζουέλα.

Μια από τις συναντήσεις πραγματοποιήθηκε σε αμερικανική πρεσβεία σε ευρωπαϊκή χώρα, παρουσία υψηλόβαθμων διπλωματών των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα σχέδια που παρουσίασαν τότε οι επίδοξοι πραξικοπηματίες ήταν η παράλληλη σύλληψη του Μαδούρο και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων – πιθανότατα στο πρότυπο του  αποτυχημένου πραξικοπήματος που είχε πραγματοποιηθεί το 2002 εναντίον του Ούγκο Τσάβες με τη συμμετοχή και της Ουάσινγκτον.

Τα σχέδια εισβολής στη Βενεζουέλα ή διενέργειας πραξικοπήματος και ο ρόλος συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων σε αυτή την προσπάθεια, είναι μερικά από τα θέματα που εξετάζουμε στο νέο μας ντοκιμαντέρ Make the economy scream, το οποίο βρίσκεται στην φάση του μοντάζ. Μπορείς να γίνεις και εσύ συμπαραγωγός μας και να βοηθήσεις στην ολοκλήρωση της παραγωγής εδώ: maketheeconomyscream.com.

Ενίσχυσε την παραγωγή:
Bank Account
Piraeus Bank
(Kyriakos Chatzistefanou)
ΙΒΑΝ:GR 40 0172 1020 0051 0206 3603 321
BIC: PIRBGRAA

*Στείλε μας μήνυμα εάν ΔΕΝ θέλεις να εμφανίζεται το όνομά σου στους τίτλους τέλους του ντοκιμαντέρ ή εάν θέλεις να σου ταχυδρομήσουμε τη νόμιμη απόδειξη. Εάν προτιμήσεις τον τραπεζικό λογαριασμό μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις, εάν θέλεις, τα στοιχεία σου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ