τάκης πολίτης απαγόρευση πτήσης ΗΠΑ βενεζουέλα

Παρακολουθείται από τις ΗΠΑ ο πανεπιστημιακός Τάκης Πολίτης – Απαγορεύτηκε να ταξιδέψει

της Κατερίνας Τασσοπούλου
Πηγή: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τάκης Πολίτης, θεωρήθηκε «ανεπιθύμητο» πρόσωπο από τις ΗΠΑ και απαγόρευσαν την είσοδό του σε πτήση για Καράκας.

Η μετάβαση του Τάκη Πολίτη στη Βενεζουέλα θα γινόταν χθες μέσω  Κωνσταντινούπολης, καθώς για ένα χρόνο θα δίδασκε στο πανεπιστήμιο Bolívarian στη Βενεζουέλα. Μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για την πτήση προς Λατινική Αμερική, οι κρατικές υπηρεσίες τον ενημέρωσαν πως απαγορεύεται να ταξιδέψει. Στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών οι ΗΠΑ ζήτησαν να μην του επιτραπεί η άνοδος στο αεροπλάνο.

Το «ιδεολογικό» πρόσημο και τα προσωπικά δεδομένα του κάθε επιβάτη είναι στη διάθεση των αμερικανικών υπηρεσιών και οι Τούρκοι εξήγησαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα για τον καθηγητή που είχε λάβει από την 1η Οκτωβρίου εκπαιδευτική άδεια ενός χρόνου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το Bolívarian.

«Μου εξήγησαν μόνο πως δεν μπορώ να επιβιβαστώ γιατί το αεροπλάνο θα έμπαινε σε εναέριο χώρο των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες τους δεν επέτρεπαν την επιβίβασή μου. Η απαγόρευση ήρθε από την υπηρεσία NTVC. Οι Τούρκοι ήταν λιτοί και ξεκάθαροι και δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο. Επέστρεψα στην Αθήνα».

Ο Τάκης  Πολίτης, γνωστός για την πολιτική και κοινωνική του δράση στο Βόλο, έχει συμμετάσχει σε αντιφασιστικές δράσεις, σε αποστολές διεθνιστικής αλληλεγγύης, σε δράσεις ενίσχυσης προσφύγων αλλά και σε άλλες παιδαγωγικής φύσεως. Ακόμα έχει στηρίξει έμπρακτα τα δικαιώματα των κρατουμένων και έχει διοργανώσει μαθήματα πληροφορικής σε βαρυποινίτες των φυλακών Κασσαβέτειας. Επιπλέον ο Π. Πολίτης είναι και γνωστός για την πολιτική του ταυτότητα καθώς συμμετέχει στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα αλλά έχει συμμετάσχει ακόμα στη διοργάνωση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Βόλου και στην ίδρυση του Στεκιού Μεταναστών.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που τα gegonota είχαν μαζί του, ήταν και ο ίδιος ολιγόλογος, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε καταγγείλει δημόσια ότι εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού (GPS), η οποία αναγνωρίζει ανά πάσα στιγμή τη θέση του οχήματος. Είχε δηλώσει με καταγγελία του πως πίσω από την παρακολούθησή του βρίσκεται κρατική υπηρεσία και έστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κοινοποιώντας την τόσο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσο και στον Συνήγορο του Πολίτη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ