εργαζόμενοι σούπερ-μάρκετ προσωπικό εκτάκτου ανάγκης κορονοϊός

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουν τους υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ ως «προσωπικό εκτάκτου ανάγκης»

Οι πολιτείες της Μινεσότα και του Βερμόντ απέδωσαν επίσημα στους υπαλλήλους καταστημάτων τροφίμων τον τίτλο του «προσωπικού εκτάκτου ανάγκης», ώστε να μπορέσουν να λάβουν δωρεάν φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Καθώς όλο και περισσότερα σχολεία κλείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί Δήμοι και Πολιτείες στις ΗΠΑ παρέχουν δωρεάν φύλαξη των παιδιών για τους εργαζόμενους που χαρακτηρίζονται ως «προσωπικό εκτάκτου ανάγκης».

Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι, και στους οποίους συμπεριλαμβάνονται διασώστες, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό.

Η Μινεσότα και το Βερμόντ έχουν πλέον ορίσει και τους εργαζόμενους σε σούπερ-μάρκετ ως «προσωπικό εκτάκτου ανάγκης». Στη Μινεσότα η εντολή του κυβερνήτη Τιμ Γουόλτζ ήταν να παρέχουν τα κλειστά σχολεία φύλαξη για τα παιδιά του προσωπικού εκτάκτου ανάγκης «που είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση του COVID-19». Οι εργαζόμενοι που θα φυλάσσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήδη ορίζονται κι αυτοί ως προσωπικό εκτάκτου ανάγκης.


Η πολιτεία του Βερμόντ εκπονεί σχέδιο για να αποζημιώσει τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο προσωπικό εκτάκτου ανάγκης. Ο επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας Μάικλ Σίρλινγκ δήλωσε ότι θα προσθέσει τους υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ στη λίστα των αναγκαίων υπαλλήλων που λαμβάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Με την πανδημία του κορονοϊού, η ούτως ή άλλως κακοπληρωμένη εργασία των υπαλλήλων σούπερ-μάρκετ έχει μετατραπεί και σε μία από τις πιο επικίνδυνες, καθώς πλέον έρχονται καθημερινά σε επαφή με πιθανούς φορείς του κορονοϊού.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται εμφανές πόσο αναγκαίοι για την επιβίωσή μας είναι αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους συνηθίζεται να αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά στην καθημερινότητά μας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ