ακαδημαϊκός Γουέστ Κορνέλ Χάρβαρντ παραίτηση Παλαιστίνη Ισραήλ

ΗΠΑ: Ακαδημαϊκός παραιτείται από το Χάρβαρντ με αφορμή την Παλαιστίνη

Ο Αμερικανός ακτιβιστής, φιλόσοφος και ακαδημαϊκός Κορνέλ Γουέστ υπέβαλε την παραίτησή του από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το ίδρυμα είναι «υποταγμένο σε αντι-Παλαιστινιακές προκαταλήψεις».

Δημοσιεύοντας στο Twitter την επιστολή παραίτησής του την περασμένη Δευτέρα, ο Γουέστ μιλά για την «κινούμενη από την αγορά» φύση του ιδρύματος που έχει οδηγήσει σε «πνευματική σαπίλα».

Ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα διακρίσεων στο Χάρβαρντ και πως το ίδρυμα αρνήθηκε να του παραχωρήσει μονιμότητα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις όταν προσελήφθη, λόγω της εχθρότητας του Πανεπιστημίου προς τον αγώνα των Παλαιστίνιων, τον οποίο ο ίδιος στήριξε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 68χρονος ακαδημαϊκός είχε δηλώσει ξανά πως η άρνηση του ιδρύματος να του δώσει μονιμότητα ήταν λόγω της κριτικής του στάσης προς το Ισραήλ. Μιλώντας στο podcast TightRope, o Γουέστ είχε δηλώσει πως το να μιλά κανείς για την Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη «είναι ζήτημα ταμπού σε ορισμένους κύκλους σε υψηλές θέσεις».

Ο Γουέστ είχε πρωτοστατήσει στις φωνές που ζητούσαν από το Χάρβαρντ να πάψει τις επενδύσεις του σε εταιρείες που συνδέονται με τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ σε Παλαιστινιακή γη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Harvard Crimson, οι επενδύσεις του πανεπιστημίου σε τέτοιες εταιρείες αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ