Τις Μούρτα

Youth Unemployment: Η ανθρώπινη χωματερή της Θάτσερ (photo)

Το φωτογραφικό project “Youth Unemployment” καταγράφει τη δραστηριότητα των άνεργων νέων στα δυτικά της πόλης του Νιούκασλ.

Τις φωτογραφίες τράβηξε η, νεαρή τότε, Τις Μούρτα, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της και επέστρεψε στην πόλη.

Αισθανόταν ένα είδος υποχρέωσης να καταγράψει τους ανθρώπους και τα προβλήματα του Νιούκασλ, από όπου καταγόταν, ελπίζοντας ότι θα επισημάνει και θα επιλύσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και η ίδια μεγαλώνοντας εκεί.

Φωτογράφισε φίλους και μέλη της οικογένειάς της και της τοπικής κοινωνίας, που περνούσαν τις μέρες τους στην ανεργία ή έχοντας μείνει απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, στη θατσερική Αγγλία.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα METRO

Σίγουρα η Τις Μούρτα ενδιαφερόταν να δείξει τον τρόπο ζωής στην περιοχή, αλλά πρωτίστως ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς με το μόνο μέσο που είχε.

Πράγματι, οι εικόνες ήταν τόσο ιδιαίτερες, που το 1981 το θέμα συζητήθηκε και στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η έκθεση αυτής της σειράς φωτογραφιών ήρθε ως απάντηση στην αποτυχία του κυβερνητικού προγράμματος “Youth Opportunities Programme” και ως διαμαρτυρία απέναντι στη φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς, που πρέσβευε η κυβέρνηση Θάτσερ.

Το project έριξε φως στην πραγματική ζωή των νέων σε μια αποκλεισμένη περιοχή σαν αυτή: Νέοι που έχουν οδηγηθεί στην ανεργία και δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια ή προσανατολισμό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ