ματ απθ

Για δεύτερη μέρα τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εναντίον φοιτητών που συγκεντρώνονται για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Έπειτα από τις χθεσινές εικόνες με την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποχωρήσει έπειτα από νέες συγκρούσεις με τους φοιτητές, που είχαν ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς.

Το πρωί της Τρίτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ επανήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου ενισχυμένες, επιχειρώντας να δράσουν εναντίον των φοιτητών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στη ΣΘΕ, αλλά και άλλων που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη σχολή Γεωπονίας-Δασολογίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα βίντεο δημοσιογράφων έχει γίνει τουλάχιστον μία σύλληψη, για την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις αρνούνται να δώσουν πληροφορίες σε καθηγητές και δημοσιογράφους.

Όπως μάλιστα ακούγεται σε βίντεο του infolibre.gr, από τους ασυρμάτους των αστυνομικών μεταφέρεται συνεχώς εντολή να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι από τον χώρο, πιθανότατα εν όψει συντονισμένης επιχείρησης εισβολής στο κτίριο της ΣΘΕ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ