Γάζα βομβαρδισμοί

Επανέναρξη βομβαρδισμών από το Ισραήλ στη Γάζα

Έπειτα από την «προσωρινή κατάπαυση του πυρός» που διήρκεσε συνολικά επτά ημέρες και τις ανταλλαγές δεκάδων αιχμαλώτων/ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το Ισραήλ ξεκίνησε και πάλι σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Μέσα σε λίγες ώρες, τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τα αεροπορικά χτυπήματα στη Beit Lahia και άλλες περιοχές της βόρειας Λωρίδας, στον προσφυγικό καταυλισμό Maghazi στην κεντρική Λωρίδα, και στην Khan Younis και τη Rafah στον νότο.

Όπως είναι προφανές, το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις ακριβώς από εκεί που τις άφησε, στοχεύοντας αδιάκριτα ακόμα και περιοχές που το ίδιο έχει χαρακτηρίσει ως δήθεν «ασφαλείς». Για ένα δείγμα του παραλογισμού της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, φυλλάδια με εντολές για εκκένωση ερρίφθησαν σε περιοχές της Khan Younis, δίνοντας την εντολή να μετακινηθούν οι άνθρωποι ακόμα πιο νότια προς τη Rafah, που είχε ήδη βομβαρδιστεί λίγη ώρα νωρίτερα.

«Ο κόσμος ρωτάει “Πού να πάμε;” Η Γάζα είναι απροετοίμαστη για όλα αυτά», δήλωσε η δημοσιογράφος Hind Khoudary, που μεταδίδει από την Khan Younis, στο Al Jazeera.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο, δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για τους ανθρώπους στη Γάζα. Πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τα σπίτια τους. Τα νοσοκομεία, οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ είναι γεμάτα με εκείνους που έχουν ήδη απομακρυνθεί από άλλες περιοχές».

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε δηλώσει πως το Ισραήλ αρνήθηκε να επεκτείνει την κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα την παράδοση των άψυχων σωμάτων της οικογένειας Μπίμπας (μητέρας και δύο παιδιών), ομήρων που η οργάνωση ισχυρίζεται πως σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αλλά και του πατέρα της οικογένειας ώστε να μπορέσει να παραστεί στην ταφή τους. Η Χαμάς λέει ότι πρότεινε την περαιτέρω απελευθέρωση δύο ακόμα ομήρων, αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε κάθε πρόταση. Εντούτοις, δημοσιογραφικές πηγές τονίζουν πως οι διαπραγματεύσεις για νέα κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται με διαμεσολαβητές το Κατάρ και την Αίγυπτο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ