Ένας χρυσαυγίτης «στο πλευρό» του Κώστα Μπακογιάννη

ypopto_mousi – omniatv.com
Αυτές τις μέρες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο Αθηναίων έχουν ξεκινήσει τις γνωστές τους δηλώσεις και βόλτες στους δρόμους της πόλης. Μια από αυτές τις βόλτες όμως ξεχώρισε ιδιαίτερα, καθώς στα ενσταντανέ της βρέθηκε ένα πρόσωπο που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Στις 29 Νοεμβρίου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook εικόνες από τον περίπατό του στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα. Δίπλα του εικονίζεται ένα άτομο με μαύρα να κοιτάει κάπως έντονα τον φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Είναι ο άλλοτε «πρόεδρος» της «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα», χρυσαυγίτης Σπύρος Γιαννάτος, ο οποίος εμφανιζόταν συχνά σε εκπομπές και αρθρογραφία σχετική με τη μετανάστευση και το κέντρο της Αθήνας από το 2010 και μετά. Τις εποχές δηλαδή που η Χρυσή Αυγή δημιούργησε «επιτροπές κατοίκων», όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα ή της Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτώριας, προσπαθώντας να θεμελιώσει τα προπύργιά της στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιαννάτος και η γυναίκα του Θωμαϊδα Γιαννάτου είχαν έντονη χρυσαυγίτικη δράση στον Άγιο Παντελεήμονα, ως μπροστάρηδες, μαζί με τη Θέμιδα Σκορδέλη, στη δημιουργία ενός ακροδεξιού και ξενοφοβικού γκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών, μεταναστών και αριστερών ήταν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν μαζί με τη διασπορά λόγου μίσους στην περιοχή αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς αυτά τους εμφάνιζαν πολλές φορές ως «αγανακτισμένους κατοίκους» παρέχοντάς τους μόνιμο βήμα για σειρά ετών.

Από συνέντευξη του Γιαννάτου στο Newsbeast τον Απρίλιο του 2012
Από συνέντευξη του Γιαννάτου και της γυναίκας του στο site olympia.gr το 2013

Ο Γιαννάτος κατηγορήθηκε το 2014, μαζί με την Θέμιδα Σκορδέλη, την Αλίκη Παπαδάκη και τον Ανδρέα Σοφιά, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κατά του Αλέκου Αλαβάνου και του Θανάση Κούρκουλα τον Οκτώβριο του 2010 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Η υπόθεση είχε ανασυρθεί από τα συρτάρια των διωκτικών αρχών μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και χαρακτηρίστηκε από απροθυμία της αστυνομίας να συνδράμει στην διερεύνησή της αφήνοντας πολλά κενά στο κατηγορητήριο.

Τελικά, ενώ καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 10 μήνες με αναστολή, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε, παρότι η Σκορδέλη καταδικάστηκε, έχοντας συνήγορό υπεράσπισης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Κώστας Μπακογιάννης στη σελίδα του στο Facebook δείχνουν πως η δράση του Γιαννάτου δεν πτόησε τον υποψήφιο δήμαρχο και δεν τον εμπόδισε να βολτάρει στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα με τον χρυσαυγίτη στο πλευρό του. Ένα γεγονός που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για το κατά πόσο είναι πραγματικό το «προοδευτικό πρόσωπο» που προσπαθεί να εμφανίσει εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ