Τραμπ

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής στη Βενεζουέλα

Στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βενεζουέλας αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα και παρεμπιπτόντως δεν πρόκειται να αποκλείσω την ανάληψη στρατιωτικής δράσης” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν στρατεύματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα πρόκειται για επίθεση από συμμαχία χωρών ή εάν θα πραγματοποιηθεί μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου δήλωσε ότι μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις Τραμπ, δεν είχαν λάβει καμία σχετική εντολή από το Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο διευθυντής της CIA είχε αναφερθεί σε επαφές που είχε με αξιωματούχους στην Κολομβία και το Μεξικό, με αντικείμενο την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.

Οι πρόεδροι Τσάβες και Μαδούρο έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2002 ενώ απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας, που κυκλοφόρησαν από το Wikileaks, αποδείκνυαν ότι αμερικανικές υπηρεσίες χρηματοδοτούσαν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ηγετικά στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ