Σιωνισμός αντισημιτισμός Facebook Εβραίοι Παλαιστίνιοι

Εκστρατεία για να μη λογοκρίνει το Facebook τη λέξη «Σιωνιστής»

Νέα διαδικτυακή εκστρατεία έχουν ξεκινήσει φιλοπαλαιστινιακές και ανθρωπιστικές οργανώσεις εναντίον του Facebook, που επιχειρεί να προσθέσει τη λέξη «Σιωνιστής» στις πολιτικές κατά της ρητορικής μίσους. Η προηγούμενη εκστρατεία τους κατάφερε στις 24 Φεβρουαρίου να συγκεντρώσει 54.000+ υπογραφές και να τις παραδώσει σε γραφεία του Facebook σε 17 πόλεις σε όλο τον κόσμο με ένα απλό μήνυμα: Facebook, πρέπει να μιλήσουμε – και δεν μας αφήνεις.

Μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο Facebook μέσω της σελίδας της εκστρατείας. Το e-mail θα αναφέρει:

Αγαπητοί Μάρκ και Σέριλ,

Τον περασμένο Φεβρουάριο, υποβλήθηκαν αναφορές στα γραφεία σας σε 17 πόλεις σε όλο τον κόσμο ως μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας με στόχο την προστασία του πολιτικού διαλόγου και την κατάργηση των εμποδίων μεταξύ των κοινοτήτων μας στο διαδίκτυο. Είμαστε 54 οργανώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης και 54.000+ άνθρωποι παγκοσμίως, που επιδιώκουμε να σας στείλουμε ένα απλό μήνυμα: Ζητάμε από το Facebook να μην δημιουργήσει εμπόδια που παρακωλύουν τους χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους καθώς ασχολούμαστε με αυτό το έργο.

Αυτή είναι η λάθος λύση σε ένα πραγματικό και σημαντικό πρόβλημα: όσοι τροφοδοτούν τον αντισημιτισμό στο Διαδίκτυο θα συνεχίσουν να το κάνουν, με ή χωρίς τη λέξη «Σιωνιστής». Στην πραγματικότητα, πολλοί αντισημίτες, ειδικά μεταξύ των υπερασπιστών στην λευκής ανωτερότητας και των ευαγγελικών χριστιανών σιωνιστών, υποστηρίζουν ρητά τον σιωνισμό και το Ισραήλ, ενώ συμμετέχουν σε ομιλίες και ενέργειες που είναι απάνθρωπες, προσβάλλουν και απομονώνουν τον εβραϊκό λαό.

Ταυτόχρονα, αυτή η κίνηση θα απαγορεύσει στους Παλαιστινίους να μοιράζονται τις καθημερινές εμπειρίες και τις ιστορίες τους με τον κόσμο, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία των κλειδιών του σπιτιού του παππού τους που χάθηκε όταν δέχτηκε επίθεση από σιωνιστικές πολιτοφυλακές το 1948, είτε μια ζωντανή ροή των Σιωνιστών εποίκων που επιτίθενται στα ελαιόδεντρά τους το 2021.

Και πάλι, ζητάμε από το Facebook να αρνηθεί να συνεργαστεί με την ισραηλινή κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της που προσπαθούν να κλείσουν τις συνομιλίες μας και να χτίσουν περισσότερα τείχη για να μας κρατήσουν μακριά. Προτρέπουμε το Facebook να μην προσθέσει το «Σιωνιστής» στην πολιτική ρητορικής μίσους.

Ευχαριστώ,

[το όνομά σας εδώ]
[η διεύθυνση email σας εδώ]

Ακολουθεί αναλυτικά το κάλεσμα των οργανώσεων.

Γνωρίζουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση και ορισμένοι από τους υποστηρικτές της ζητούν από το Facebook να προσθέσει το «Σιωνιστής» ως προστατευόμενη κατηγορία στην πολιτική ρητορικής μίσους – δηλαδή, να αντιμετωπίζει το «Σιωνιστής» ως συνώνυμο για το «Εβραίος» ή «Εβραϊκό». Απαιτούμε από το Facebook να ΜΗΝ προχωρήσει με αυτήν την απόφαση και αντ ‘αυτού, να δεσμευτεί να προστατεύσει τον πολιτικό διάλογο, να διαλύσει τα εμπόδια μεταξύ των κοινοτήτων μας στο διαδίκτυο και να υποστηρίξει την απελευθέρωση των Παλαιστινίων.

Η συνεργασία με το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης θα υπονόμευε τις προσπάθειες για την κατάργηση του αντισημιτισμού, θα στερούσε τους Παλαιστίνιους από έναν κρίσιμο χώρο για την έκφραση των πολιτικών τους απόψεων στον κόσμο και θα βοηθούσε την ισραηλινή κυβέρνηση να αποφύγει την ευθύνη για τις παραβιάσεις των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Facebook & η Σέριλ Σάντμπεργκ θα παραλάβουν το απλό μας μήνυμα: Μην δημιουργείτε κωλύματα που εμποδίζουν τους χρήστες να συνδεθούν μεταξύ τους. Το Facebook θα πρέπει να αρνηθεί να συνεργαστεί με εκείνους που επιδιώκουν να χτίσουν περισσότερα τείχη για να μας κρατήσουν μακριά.

Ελάτε μαζί μας! Στείλτε e-mail στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, την CEO Σέριλ Σάντμπεργκ και τους Υπεύθυνους Δημόσιας Πολιτικής στα γραφεία του Facebook σε όλο τον κόσμο για να τους πείτε: ΜΗΝ προσθέτετε «Σιωνιστής» στις πολιτικές ρητορικής μίσους!

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ