ΗΠΑ Ισραήλ Παλαιστίνη εποικισμοί παράνομοι διεθνές δίκαιο

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην κοινωνία των πολιτών στην Παλαιστίνη

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Khaled Quzmar, διευθυντή της Defense for Children International – Palestine και προέδρου της Defence for Children International, η Defence for Children International – Greece και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης στην κοινωνία των πολιτών στην Παλαιστίνη. Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 στις 18:30, με την υποστήριξη της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, στην έδρα της στην οδό Λεκανίδη 12, δίπλα στο μετρό Αγίου Δημητρίου.

Η Defense for Children International – Palestine ήταν μια από τις 7 παλαιστινιακές οργανώνεις της κοινωνίας των πολιτών στη Δυτική Όχθη των Κατεχομένων Παλαιστινιακών Εδαφών που έκλεισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από επιδρομή τους στα γραφεία τους στη Ραμάλα και κατάσχεση του αρχείου και του εξοπλισμού τους στις 18 Αυγούστου 2022.

Η Amna Guellali, αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είχε δηλώσει τότε: «Αυτές οι οργανώσεις έχουν συμβάλει σε τεράστιο βαθμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά οι μπότες του Ισραηλινού στρατού καταπατούν το έργο τους. Η Διεθνής Αμνηστία στέκεται περήφανα αλληλέγγυα στους Παλαιστίνιους εταίρους μας και καλεί όλες τις κυβερνήσεις να καταδικάσουν την επίθεση του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών».

Ο Khaled Quzmar, διευθυντής της Defence for Children International – Palestine, σημειώνει: «Ο κατοχικός στρατός απέτυχε να φιμώσει τη φωνή μας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στρατός χρησιμοποιεί το στρατιωτικό δίκαιο ενάντια στο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι επιδρομές δείχνουν ότι το Ισραήλ απορρίπτει τη θέση της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας, και μάλλον επενδύει στη συνέχιση της κατοχής και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτή προκαλεί».

Το Ίδρυμα Rafto για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 ότι η οργάνωση Defence for Children International – Palestine επιλέχθηκε για το Βραβείο Rafto 2023 για το επίμονο έργο της στην υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ομιλίες:
Mohammed El Sayyed, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας
Khaled Quzmar, διευθυντής της Defence for Children International – Palestine και πρόεδρος της Defence for Children International
Ελένη Κοντού, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Συντονισμός:
Ναντίνα Τσέκερη, διευθύντρια της Defence for Children International – Greece

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ παιδιών από την Παλαιστίνη

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:

Israel detains Palestinian children for hundreds of days without charge, Defence for Children – Palestine, διάρκεια 4:22

HANTUSH – a fairytale, FemArtAct, διάρκεια 6:12

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Εύθυμα παραμύθια και σύγχρονες ιστορίες από την Παλαιστίνη
αφήγηση: Στέλιος Πελασγός με μουσική συνοδεία από ούτι

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκθεση ζωγραφικής παιδιών από την Παλαιστίνη, Defence for Children International & Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Έκθεση φωτογραφίας από την Παλαιστίνη, Αλεξία Τσούνη

Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για υπογραφή «Stop the automated apartheid in Palestine»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ